Este extrem de inechitabil ajutorul social acordat acum, trebuie focusat pe cei care au nevoie, susţine Traian Băsescu

Ajutorul social, aşa cum este acordat acum în prezent, este extrem de inechitabil, el trebuie focusat pe cei care au nevoie, proces în urma căruia unii ar putea primi chiar şi o subvenţie mai mare decât primesc acum, a apreciat joi preşedintele Traian Băsescu.

„O altă zonă în care umblăm, dincolo de investiţii, este zona de asistenţă socială. Aici, tentaţia în mass- media este în principal să spună: Se taie subvenţia! Nu, obiectivul nu este să tăiem subvenţia, ci să focusăm asistenţa socială pentru cei care au nevoie, ceea ce nu înseamnă că nu vizăm obţinerea unor reduceri de cheltuieli cu asistenţa socială”, a declarat şeful statului, la o conferinţă privind relansarea economiei.

El a explicat că nimeni dintre cei care vor avea nevoie de suportul statului nu va fi abandonat, precizând însă că abordarea este aceea de a acorda ajutor celor care au nevoie.

„Nu aceasta este abordarea: ‘Români, nu veţi mai avea subvenţie, doar românii care au nevoie trebuie să primească subvenţie’. Nu văd de ce trebuie să dăm ajutor unuia care are trei hectare de pământ şi nu le lucrează”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele a mai spus că trebuie redusă asistenţa socială în volum net, dar cu focusare către cei care au nevoie.

El a punctat că este posibil chiar ca cei care beneficiază de asistenţă de la stat să primească o subvenţie mai mare, dat fiind faptul că în prezent acordarea acesteia este nedreaptă, dând exemplu situaţia subvenţiilor acordate pentru încălzire.

„Este extrem de inechitabil ajutorul social, aşa cum îl acordăm acum. El trebuie focusat pe cei care au nevoie”, a conchis preşedintele Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.