EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, audiată la ÎCCJ în dosarul „Mătuşa Tamara”

0

Fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a fost audiată, joi, în dosarul „Mătuşa Tamara”, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) unde a declarat că fostul premier Adrian Năstase nu i-a cerut şi nu i-a sugerat niciodată să numească pe cineva la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB).

„În momentul în care domnul prim-ministru a adus în discuţie schimbarea lui Vasile Cucu de la conducerea ONPCSB, eu am intervenit, cerând lămuriri, deoarece îl întâlnisem pe acesta la o conferinţă internaţională la Paris şi îmi făcuse o impresie bună. Eu aveam o viziune tehnocrată, în timp ce primul-ministru avea una politică”, a relatat Rodica Stănoiu.

Aceasta a spus că s-a interesat la Doru Trifoi în legătură cu competenţa lui Ioan Melinescu, acesta asigurând-o că Melinescu este o persoană competentă, familiarizată cu activitatea ONPCSB, fapt ce a făcut-o să nu mai ridice problema numirii în funcţia amintită.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Năstase nicio clipă nu mi s-a părut că a insistat pentru numirea cuiva, nici în cazul lui Melinescu, nici în alte cazuri.

Nu ştiu exact cine a făcut propunerea de numire a lui Melinescu, dar cred că a venit ca o consecinţă firească a faptului că domnul Melinescu era cunoscut din Ministerul Justiţiei unde lucrase şi avea recomandări bune din partea lui Doru Trifoi”, a precizat Rodica Stănoiu.

La termenul de joi al procesului a mai fost audiat fostul preşedinte al Bank Austria Creditanstalt, Dan Corneliu Pascariu, care a povestit împrejurările în care Daniela Năstase, soţia fostului premier, a deschis un cont la banca respectivă.

„Dana Năstase a venit însoţită de domnul Sorin Teşu, cu rugămintea de a înlesni deschiderea unui cont pe numele mătuşii doamnei Năstase, cu o sumă de circa 400.000 de dolari.

I-am spus domnului Teşu la cine să se ducă să deschidă contul şi i-am comunicat că suma, fiind peste 10.000 de euro, trebuie raportată la ONPCSB. Mi-a spus că nu este nicio problemă. A spus că suma provine în urma unei tranzacţii şi i-am sugerat că ar fi bine să depună şi contractul de vânzare-cumpărare”, a declarat Pascariu.

Acesta a precizat că nu a existat o discuţie între el şi cei doi pentru a se depune sume mai mici pentru a nu se raporta la ONPCSB şi a spus că l-a cunoscut pe Alexandru Bittner în împrejurări care nu au legătură cu deschiderea contului.

„Cred că în acea zi s-a procedat la deschiderea contului, pentru că am înţeles că era prezentă şi mătuşa doamnei Năstase. Eu am văzut o doamnă în vârstă pe hol, dar nu ştiu dacă era mătuşa doamnei Năstase”, a spus Pascariu.

Instanţa a acordat un nou termen în acest proces pe data de 17 iunie, când urmează să fie citaţi mai mulţi martori, printre care şi martorul denunţător Genică Boerică.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.