MAE: Media în ianuarie a salariilor personalului din Centrală a fost de 3.619 lei

Metodologia de calcul a salariilor pentru personalul încadrat în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe diferă de cea pentru personalul încadrat la misiunile diplomatice ale României, media salariilor plătite în luna ianuarie a.c. angajaţilor MAE care lucrează în Centrală fiind de 3.619 lei, precizează un comunicat difuzat miercuri de MAE în urma apariţiei în presă a unor informaţii cu privire la remuneraţia existentă în acest minister.

Potrivit Legii-Cadru nr. 284/2010, Anexa nr.V, salariile acordate personalului MAE sunt stabilite în funcţie de locul unde îşi desfăşoară activitatea: pentru personalul încadrat în administraţia centrală a MAE salariile sunt stabilite în lei; pentru cel încadrat la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate salariile sunt stabilite în valută, precizează comunicatul MAE.

Astfel, pentru personalul din Centrala MAE, salariul se determină conform reglementărilor legale în vigoare aplicate în toate instituţiile publice şi private din România, iar pentru personalul încadrat la misiunile diplomatice metodologia de calcul este stabilită în Legea-Cadru 284/2010, Anexa nr.V.

Pentru suma la care se face referire în mass-media, menţionată ca fiind salariu mediu acordat personalului MAE în luna ianuarie, nu s-a ţinut seama de metodologia de calcul a salariilor pentru personalul încadrat în administraţia centrală a MAE, care diferă de cea pentru personalul încadrat la misiunile diplomatice, subliniază sursa citată.

Potrivit unei situaţii furnizate de Ministerul Finanţelor şi publicată miercuri de un cotidian central, salariul mediu net în Ministerul Afacerilor Externe este de 7.892 lei, însă această cifră reprezintă o medie pentru toţi salariaţii MAE, incluzându-i şi pe cei aflaţi la post în misiunile diplomatice din străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe şi-a redus în august 2010 organigrama, potrivit modificărilor aduse HG 100/2004, numărul de angajaţi fiind micşorat de la 2.499 la 2.059. Din cele 440 de posturi care nu s-au mai regăsit în organigramă, 371 erau din serviciul exterior iar 69 din Centrala MAE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.