EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Mărirea TVA-ului, una din marile erori politice

2

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, joi, că mărirea TVA-ului a reprezentat una dintre marile erori politice, adăugând că a fost o soluţie pe care el nu a susţinut-o.

„A fost (mărirea TVA-ului – n.r.) una dintre marile erori politice. Alternativa era să reducem pensiile cu 10%.

Oricine poate face socoteala şi ar spune: Păi, 10% nu acoperă cât încasaţi din TVA. Da, aşa a fost înţelegerea cu Fondul (FMI – n.r.) – întâi s-a încercat printr-o ordonanţă, care a fost imediat respinsă de CCR, dar era o a doua variantă, pentru care am insistat: introducerea unui impozit temporar de 10% pe toate pensiile. Din păcate, Coaliţia toată a refuzat soluţia, au intrat în şedinţă de Guvern şi au stabilit creşterea TVA-ului.

A fost cred eu, momentul care a întârziat cu cel puţin şase luni ieşirea României din recesiune şi s-a mutat sarcina doar pe o categorie de beneficiari ai banilor bugetului statului”, a declarat şeful statului, la o conferinţă prinvind relansarea economiei.

El a explicat că soluţia luată de Guvern a făcut ca salariaţilor din sectorul bugetar, cărora li s-a aplicat o reducere salarială cu 25%, li s-a adăugat şi creşterea TVA-ului, moment în care, spune Băsescu, „asociaţiile de pensionari mulţumeau din inimă partidului că nu le-a redus temporar cu 10% pensiile”.

„Această decizie politică, care a fost împotriva susţinerii mele, dar eu nu sunt guvern, a fost decizia Coaliţiei şi cu ameninţări: Plecăm dacă nu se taie. Sigur, şi PDL, marii bărbaţi care acum s-au duelat pe la Convenţie, toti au fost cu „mărim TVA-ul”.

Acum, pensionarii plătesc mai mult şi domnul Vlădescu o ştie destul de bine. A fost o mare greşeală pe care o vom târâi încă câţiva ani. Eu aş fi preferat nişte fluierături în plus, dar ştiam că rezolvăm problema controlat şi într-un timp care ne convenea”, a conchis Băsescu.

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. Ionel spune

    INCREDIBIL CE IPOCRIT ESTE PORCUL ASTA!

  2. luly piro spune

    dar stiind bine totusi ca nu va ajunge mesajul la vreun membru din guvern cu atata mai putin la dl basescu,ma rog frumos, de ce a fost necesara sa spunem chiar si reducerea pensiilor cu 1à procente?ma rog sa strigat pt marirea tva ului darromania e in criza de oameni capabili,un guvern cinstit si necorupt. pt ca romania a re datorii imense deasta a trebuit lata o masura?
    si cand a imprumutat ro bani? unde sunt? eu personal plus vreo 150 de persoane din anturaj ul meu cdare le cun personal nu au vazt vreun leutz,atunci pt ce sa contribui eu la restituirea datoriei romaniei odata ce domnii de prin guvernele perindate inclusiv din cel actual, au fonduri incredibile ascunse si pitite bine sau mai putin bine prin banci sau investiitii.???patriciu,tariceanu,vantu si toti nebunii pe acolo de unde au avt ei bani ???? au avt asa o capacitate extraordinara mintzti stralucite????
    nuuu.romanii s au invata cu raul si li s e pare normal si firesc nici cea mai mica reactie nu o au.nu avem alta solutie decat grupari stil eta,drr nu asupra populatiei ci asupra guvernului sa dispara asa ca n ceata cate unul p e saptamana;si poate razbim ceva ca de nu la nesimtirea si tupeul lor jegos se va merge din rau in mai rau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.