Murfatlar face vinul Babanu din alcool cu apă şi zahăr

1 12

– Chit ca ne place sau nu, incepem sa intelegem de ce vinul romanesc nu este laudat peste hotare. Unii dintre producatori isi fura singuri caciula si, in loc de licoare din struguri, vand amestecuri de apa, zahar si alcool, relatează stirileprotv.ro

Expertii laboratorului oficial al Uniunii Europene au prelevat probe de la cinci companii, iar concluzia este amara: noua sortimente sunt falsificate.

Candva vinul romanesc era facut din struguri. Astazi pana si unii dintre marii producatori il fabrica din apa, zahar si alcool. Un fel de „punch” care nu-i deloc pe gustul expertilor europeni.
Specialistii de la Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Viti-vinicol au testat mai multe sortimente din hipermarketuri. Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arata ca producatorii vindeau la sticla, pe post de vin, apa exogena si alcool din trestie de zahar sau porumb.

Potrivit raportului neoficial, sortimentele contrafacute sunt vinuri de masa demiseci.

  • „Stramosesc” si „9 poloboace” produse de SC Vinexport Trade Mark Focsani contin zahar in proportie de 30, respectiv 40% si sunt suspectate ca ar avea si apa.
  • „Perla Dunarii” produs de SC Vinton Galati are zahar in proportie de 100% si apa in proportie de 80%.
  • „Buchet”, vin de masa demisec rosu si alb produs de Casa de Vinuri Zoresti Buzau, care contine zahar adaugat in proportie de 30, respectiv 20%.
  • Pe lista apare si „Babanu”, un vin de masa rosu si alb, produs de Murfatlar. Autoritatile anunta ca ar avea in compozitie 60% adaos de zahar, 40% adaos de apa. Producatorii nu au dorit sa comenteze.
  • Testele au aratat si ca „Alb Nobil”, un vin de masa demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dambovita, este facut din zahar adaugat in proportie de 100% si 60% apa.
loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Ionel spune

    Puneti-va si intrebarea cata apa plata este chiar de „izvor” si nu de canal?
    Nu mai vorbim de porcariile alea spirtoase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata