EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Noua strategie politică a lui Berlusconi

0

Prim-ministrul Silvio Berlusconi, în calitate de preşedinte al partidului Poporul Libertăţii, a decis marţi seara să schimbe strategia politică în urma rezultatului nefavorabil la alegerile locale de la Milano.

Cotidiene italiene scriu miercuri că Berlusconi împreună cu membrii partidului său se vor implica în campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin în care Letizia Moratti /Liga Nordului/ şi Giuliano Pisapia /centru-stânga/ îşi dispută funcţia de primar.

Cotidianul Corriere della Sera subliniază că Berlusconi s-a răzgândit să mai considere alegerile locale un test pentru stabilitatea guvernului. Prim-ministrul împreună cu membrii partidului său au avut o lungă şedinţă marţi seara la reşedinţa premierului de la Roma.

Ei au stabilit că cea mai bună strategie pentru a câştiga alegerile în turul al II-lea de la Milano este aceea de a demonstra că adversarul Letiziei Moratti, Giuliano Pisapia, este susţinut de centrele sociale cunoscute pentru agresivitatea cu care participă la manifestaţii şi de către extremiştii de stânga. În acelaşi timp, Berlusconi a confirmat că alianţa de la guvernare este solidă şi îşi va termina mandatul în 2013.

Şi Letizia Moratti şi-a dat seama că anumite replici din campania electorală nu au fost primite bine de alegători care au preferat adversarul Pisapia. „Din prea multă dragoste pentru Milano am exagerat cu tonurile energice, dar de acum se schimbă totul”, a subliniat doamna Moratti citată de cotidianul Il Messaggero.

După euforia unei posibile victorii, chiar şi exponenţii de centru-stânga şi¬au dat seama că, de fapt, au ajuns la egalitate cu centru-dreapta /Liga Nordului şi Partidul Poporul Libertăţii/. „Pentru noi a fost o adevărată surpriză să obţinem atâtea voturi la Milano, dar de fapt, suntem la egalitate”, a declarat Denis Verdini, coordonatorul regional al Partidului Democrat.

În primul tur de scrutin, Letizia Moratti a obţinut 41,58% din voturi faţă de 48,04% ale adversarului Giuliano Pisapia.

Potrivit cotidianului La Repubblica, preşedintele Ligii Nordului, Umberto Bossi, l-a avertizat pe Berlusconi că dacă vor pierde alegerile la Milano, o criză de guvern va fi inevitabilă. Bossi consideră că întreaga alianţă de guvernământ are de suferit din cauza imaginii lui Berlusconi şi a partidului acestuia, Poporul Libertăţii. „Dacă doamna Moratti va pierde şi în turul doi, pentru noi este imposibil să mai rămânem în guvern”, a afirmat Bossi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.