ORDA anunţă demararea acţiunilor de control anual

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) va demara la începutul lunii iunie acţiunile de control anual cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2010 de cele zece organisme de gestiune colectivă care funcţionează în România cu avizul ORDA.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Biroul de presă al ORDA, în acest context, titularii de drepturi, membri sau nemembri ai acestor organisme (autori, artişti interpreţi sau executanţi, producători), pot transmite către ORDA orice date sau informaţii documentate, în legătură cu activitatea de gestiune colectivă a organismelor în cauză, care ar putea fi avute în vedere la desfăşurarea acestei activităţi.

Pentru asigurarea transparenţei în relaţia cu organismele de gestiune colectivă, rezultatele controalelor vor fi făcute publice prin intermediul site-ului ORDA, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor efectuate pentru anul 2009.

ORDA este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Guvernului, cu personalitate juridică, fiind autoritate unică de reglementare, evidenţă prin registre naţionale, supraveghere, autorizare, arbitraj şi constatare tehnico-ştiinţifică în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe.

Oficiul este coordonat metodologic de ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional iar finanţarea cheltuielilor sale curente şi de capital se asigură integral şi distinct de la bugetul de stat, prin intermediul bugetului MCPN, ministrul coordonator fiind ordonator principal de credite.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.