Pirateria chineză a provocat firmelor americane pierderi de 48 de miliarde de dolari în 2009

Pirateria chineză şi falsificarea programelor de calculator americane dar şi a altor bunuri intelectuale, au provocat firmelor americane pierderi estimate pentru 2009 la 48 de miliarde de dolari, conform unui raport prezentat miercuri( 18 mai 2011)  de U.S. International Trade Commission, transmite Reuters.

Conform aceluiaşi raport, peste 2,1 milioane de locuri de muncă ar fi putut fi create în SUA dacă aceste produse software, muzica sau filmele americane nu ar fi fost piratate în China.

Acest raport a fost solicitat anul trecut de Comitetul pentru Finanţe din Senatul american şi oferă administraţiei americane motive suplimentare pentru a solicita Beijingului o mai bună protejare a drepturilor de autor.

„China nu reuşeşte din nou şi din nou să protejeze drepturile de proprietate intelectuală americană, fapt ce constituie o discriminare nedreaptă împotriva companiilor şi firmelor americane. Nu ne putem preface că nu există consecinţe grave, atunci când cifrele indică faptul că în joc sunt milioane de slujbe pentru americani, „a declarat preşedintele Comitetului pentru Finanţe al Senatului american, Max Baucus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.