Traficanţi români de copii, condamnaţi la închisoare în Marea Britanie

Nouă persoane de origine română au fost condamnate ieri în Southwark Crown Court la închisoare pe diferite termene, totalizând 10 ani, pentru constituire în bandă şi trafic de copii pe care îi obligau apoi la diferite prestaţii care să le aducă venituri, transferate ulterior în oraşul din care proveneau, Ţăndărei, în România, informează Inside Housing.

În funcţie de gravitatea faptelor, instanţa i-a condamnat pe membrii bandei la închisoare pe diferite termene. Astfel, şeful bandei, Telus Dumitru, a fost condamnat la patru ani şi opt luni închisoare, Ramona Dumitru – la un an şi opt luni de detenţie, Ion Lincan – la patru săptămâni, Marian Gheorghe – la doi ani şi patru luni, Dorina Dumitru a primit nouă luni, Claudia Radu – şase luni, Ion Stoica – şase luni, iar Adrian Radu – un an.

Poliţia presupune că banda a traficat 181 de copii în Marea Britanie pe care i-a folosit la diferite prestaţii. De asemenea, membrii bandei sunt acuzaţi că au folosit documente false pentru a obţine drepturi necuvenite de la sistemul de asigurări sociale

Judecătorul Gregory Stone a declarat că faptele inculpaţilor au constituit o subminare majoră a sistemului britanic de asigurări, o fraudă executată profesionist într-un interval de timp semnificativ, care a provocat pierderi importante autorităţilor din Regatul Unit.

Membri bandei ai fost prinşi în urma cooperării între poliţia metropolitană britanică cu poliţia română, care au abordat o mare reţea a crimei organizate şi a traficanţilor de fiinţe umane care exploatează copii din comunitatea rromilor români.

În urma acestei colaborări, au fost arestate până în prezent 104 persoane, dintre care 76 au fost condamnate pentru infracţiuni precum trafic de fiinţe umane, cruzime faţă de copii, conspiraţie pentru înşelătorie şi pretindere în mod nejustificat de beneficii, furturi şi spălare de bani.

Suma cu care banda a fraudat sistemul britanic de asigurări sociale s-ar ridica la 800.000 lire, potrivit inspectorului-şef de poliţie Colin Carswell, adjunct al şefului operaţiunii Golf.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.