Traian Băsescu: România este dispusă să împărtăşească Ucrainei din propria experienţă în aderarea la UE

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat, miercuri (18 mai) , pe ministrul de externe ucrainean, Konstantin Grişcenko, că în funcţie de implicarea Ucrainei în aprofundarea relaţiilor cu Uniunea Europeană România va acorda susţinere ţării vecine, împărtăşind din propria experienţă în procesele de aderare.

Preşedintele Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Konstantin Grişcenko, în cadrul convorbirilor oficiale fiind analizate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale româno-ucrainene, precum şi aspecte ale situaţiei regionale şi internaţionale.

„Preşedintele Traian Băsescu a exprimat interesul pentru consolidarea încrederii în relaţiile dintre România şi Ucraina, precum şi pentru lărgirea ariei de cooperare cu domenii concrete, asigurându-l pe ministrul Konstantin Grişcenko de întreaga deschidere în acest sens

. Totodată, şeful statului a subliniat că, în funcţie de implicarea Ucrainei în aprofundarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, România va acorda susţinere ţării vecine, împărtăşind din propria experienţă în procesele de aderare”, se precizează într-un comunicat la Administraţiei Prezidenţiale.

În contextul discuţiilor privind situaţia la nivel regional, purtate de cei doi oficiali, a fost identificată o convergenţă de poziţii între România şi Ucraina cu privire la statutul provinciei Kosovo, precum şi în privinţa conflictelor îngheţate din zona Mării Negre.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.