ANL ia de la săraci şi dă la bogaţi

– Cum poţi să câştigi peste 70 mii de euro fără să mişti un deget? Una dintre reţetele acestei afaceri „minune” este cea folosită de zeci de persoane care au obţinut apartamente ANL, subvenţionate de stat, pe care acum le-au scos la vânzare la preţul pieţei. Printre beneficiarii acestor locuinţe se numără secretari de stat, consilieri de miniştri sau oameni de afaceri prosperi, scrie România Liberă

Imobilul ANL din Şoseaua Virtuţii numărul 22, din sectorul 6 al Capitalei, a fost construit în perioada 2007-2009, prin programul de credit ipotecar. Blocul e amplasat într-o zonă bună, la stradă, în faţa sediului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Preţul iniţial al unei garsoniere era de 21.000 de euro, dar Primăria Sectorului 6 a oferit beneficiarilor o subvenţie de 30%. Astfel, o garsonieră de 40 de metri pătraţi, la cheie, a ajuns să coste 14.700 de euro.

Deşi ANL nu a făcut o promovare prea mare imobilului din Şoseaua Virtuţii, cererea a fost mai mare decât oferta. Prin urmare, conducerea ANL a trebuit să-i departajeze pe solicitanţi, pe baza unor criterii stabilite de consiliul de administraţie al acestei instituţii. Teoretic, ar fi trebuit avantajaţi tinerii până în 35 de ani, căsătoriţi, cei care nu aveau altă locuinţă, au fost evacuaţi din case naţionalizate sau aveau un handicap fizic.

Totuşi, dacă ne uităm acum pe lista de beneficiari, observăm că foarte mulţi dintre aceştia nu îndeplinesc criteriile de departajare: au alte case (dovadă e faptul că nu locuiesc în aceste apartamente sau le-au vândut), au sume mari de bani în conturi sau au maşini de lux de 3-4 ori mai scumpe decât locuinţa de la ANL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.