Camille Strauss-Kahn, martorul-cheie în procesul tatălui său

Camille Strauss-Kahn (26 de ani), fiica lui Dominique Strauss-Kahn, inculpat în SUA pentru agresiune sexuală, se află în centrul furtunii stârnite de scandalul în care este implicat tatăl său.

Studentă la prestigioasa Columbia University din New York, Camille era joi alături de Anne Sinclair, soţia lui Strauss-Kahn şi, potrivit mai multor martori, ea a fost prezentă şi la audieri luni, înainte ca tatăl său să fie trimis la închisoare.

Ea a fost prima care s-a întâlnit cu tatăl său după plecarea lui – în grabă sau nu – de la Hotelul Sofitel, scrie în ediţia sa de vineri cotidianul Le Figaro.

Mărturia sa, strânsă îndelung de către anchetatori, este evident primordială pentru apărare: în primul rând pentru a corobora spusele tatălui său privind programul lui, apoi pentru a descrie comportamentul lui în timpul întâlnirii.

Cum era el ? I-a spus ei oare că s-a întâmplat ”ceva grav”, aşa cum i-a spus la telefon puţin mai târziu soţiei sale, Anne Sinclair. În acea zi, tatăl şi fiica, probabil însoţită de o terţă persoană, s-au întâlnit în jurul orei 12,45 într-un restaurant din apropiere. Când pleacă în Franţa sau alt loc din Europa, DSK obişnuieşte să treacă prin Manhattan pentru a-şi vedea fiica.

Camille, rezultată din căsătoria lui Strauss-Kahn cu Brigitte Guillemette, cea de-a doua soţie a lui DSK, este căsătorită şi s-a instalat de un an în New York, ducând până acum o viaţă liniştită. Ea avea un cont pe Twitter, care a fost închis în ultimele zile, şi o pagină pe site-ul universităţii, care nici el nu mai este accesibil.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.