EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Fostul şef al FMI va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

0

Dominique Strauss-Kahn a obţinut joi eliberarea pe cauţiune acordată de un judecător din New York şi fostul şef al FMI s-a angajat să lupte contra acuzaţiilor că el a încercat să violeze o cameristă într-un hotel din Manhattan, relatează Reuters.

Judecătorul Michael Obus de la Curtea Supremă din New York a anunţat că Strauss-Kahn, 62 de ani, poate fi eliberat pe o cauţiune de 1 milion de dolari în numerar şi plasat 24 de ore din 24 în arest la domiciliu sub monitorizare electronică – condiţii ce au fost propuse de avocaţii săi.

Judecătorul a mai declarat că Strauss-Kahn trebuie să aibă o pază armată în orice moment pe cheltuială proprie şi o garanţie de 5 milioane de dolari.

Soţia sa, jurnalista de televiziune franceză Anne Sinclair, şi fiica lui, Camille Strauss-Kahn, au sosit la tribunal braţ la braţ. Strauss-Kahn a venit la tribunal părând obosit şi purta o cămaşă albastră, fără cravată şi o jachetă gri.

Luni, lui Strauss-Kahn, un om obişnuit cu apartamente în hoteluri de lux şi călătorii cu avionul la clasa întâi, i-a fost refuzată cauţiunea la Tribunalul Penal din Manhattan şi el a petrecut ultimele trei nopţi în renumita închisoare newyorkeză Rikers Island.

El a negat cu vehemenţă acuzaţiile de act sexual criminal, tentativă de viol, abuz sexual, reţinere ilegală şi atingere forţată, într-o scrisoare publicată miercuri de FMI în care îşi anunţa demisia.

Fostul director general al Fondului Monetar Internaţional riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani dacă va fi condamnat.

El urmează să compară din nou în faţa justiţiei la New York la 6 iunie pentru o audiere în care ar putea pleda sau nu vinovat de acuzaţiile de crimă sexuală ce i se aduc.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.