Guvernul indian modifică pragul de estimare a sărăciei

0 7

Inainte de efectuarea unui sondaj privitor la bunăstarea populaţiei, autorităţile indiene au modificat pragul de estimare a sărăciei.

Astfel, persoanele care deţin un frigider sau un telefon în zonele rurale nu mai pot fi incluse în categoria celor săraci.

Potrivit unor date recente, 37% din populaţia de 1,2 miliarde a Indiei trăieşte sub pragul sărăciei, însă unii experţi avansează cifra de 77%.

Precedenta cercetare a bunăstării din India a avut loc în 2002, preponderent în rândul populaţiei urbane, ocolind o bună parte din zonele rurale, aşezate pe fundaţii tradiţionaliste şi subordonate regulilor de castă. Ultimul sondaj care a luat în calcul şi această pătură a societăţii indiene datează din anul 1931.

Pentru populaţiile urbană şi rurală au fost stabilite criterii diferite de estimare a nivelului de sărăcie: locuitorii din zonele rurale care deţin un frigider sau un telefon nu mai pot fi încadraţi în categoria celor săraci.

La fel şi persoanele din zonele urbane cu un venit lunar de circa 10.000 de rupii (222 dolari) şi proprietarii a cel puţin trei camere, conform noilor norme aprobate de guvern.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata