Judecătoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti interzice presei să mai asiste la procesul lui Vîntu

Judecătoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca ziariştii să nu mai asiste la judecarea procesului în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului.

Viorica Dinu a preluat acest dosar, după ce judecătoarea Camelia Bogdan a fost recuzată.

La termenul de vineri al procesului, Viorica Dinu s-a autosesizat şi a pus în discuţie oportunitatea prezenţei jurnaliştilor în sala de judecată, motivând că există o presiune mediatică, iar în presă au fost publicate articole tendenţioase.

Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vântu au fost de acord cu interzicerea accesului presei, în timp ce procurorul de şedinţă s-a opus.

Citeste si:  Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA în dosarul Realitatea TV

În aceste condiţii, Viorica Dinu a hotărât ca procesul lui Vîntu să se desfăşoare de acum înainte în şedinţă secretă.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Citeste si:  Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, reţinute de DNA; sunt acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Procurorii susţin că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro ar fi fost pus în executare de Octavian Ţurcan.

Citeste si:  Stoenescu: Nu există nicio schimbare iminentă pentru românii din Marea Britanie în perioada imediat următoare

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, ar fi transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian ar fi desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-ar fi concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.

Citește și
1 Comentariu
  1. Sfinx spune

    Orice articol critic sau care desvaluie erori intentionate sau neintentionate ale celor care oficiaza in instanta poate fi catalogat tendentios. Foarte comod: inchizi accesul presei si dupa usile inchise poti face ce vrei sau ce ti se ordona. Prevad ca ce azi incolo vor fi tot mai multe procese cu usile inchise: s-a creat un precedent! Mai ales procesele la ordin! Se duce democratia si libertatea presei pe garla!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close