Judeţele unde femeile le suflă afacerile bărbaţilor

Capitala și șapte județe (Constanța, Covasna, Timiș, Iași, Prahova, Brașov și Bihor) concentrează peste 50% dintre cele circa 500.000 de femei prezente în acționariatul companiilor autohtone.

Bărbat, îngrijit, elegant, puternic. Cam așa arată, în imaginarul public, omul de afaceri de succes. Totuși, peste jumătate de milion dintre patronii din România poartă mai adesea fustă și pantofi cu toc. Potrivit datelor Registrului Comerțului, 34% dintre acționarii și asociații companiilor autohtone și un procentaj similar din rândul persoanelor fizice autorizate sunt femei.

Polii de dezvoltare economică au adunat și cele mai multe femei antreprenor – 125.000 în Capitală și între 17.000 și 25.000 în județe precum Constanța, Timiș, Iași, Prahova ori Brașov. Iese în evidență în acest clasament Covasna. Aici există peste 23.000 de femei acționare sau asociate ale unor companii, ceea ce înseamnă că aproximativ una din cinci covăsnence este implicată, într-un fel sau altul, în afaceri. Dezvoltarea cu predilecție în zonă a afacerilor din industria ușoară, în special a celei textile, ar putea explica acest aparent mister, scrie Capital.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.