EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Marea conferinţă a lui Medvedev, una a aşteptărilor înşelate

1

Marea conferinţă de presă a preşedintelui rus Dmitri Medvedev este în atenţia ziarelor moscovite de joi. Cotidianele semnalează că a fost conferinţa aşteptărilor înşelate, întrucât liderul de la Kremlin nu a anunţat dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale din 2012.

Dmitri Medvedev ştie ce trebuie să facă preşedintele după 2012, dar nu spune cine va face, titrează Kommersant, referindu-se la faptul că şeful statului a anunţat o „agendă de viitor”. Actualul şef al statului a răspuns prin aluzii la întrebările vizând alegerile prezidenţiale. El a insistat asupra faptului că modernizarea trebuie să continue şi că aceasta trebuie să fie „rapidă”.

În privinţa ritmului modernizării, el a admis că punctul său de vedere diferă de cel al premierului Putin, care optează pentru un proces mai lent. In plus, Medvedev consideră că executivul nu trebuie atins la ora actuală, dar că, după alegeri, va fi nevoie de o rotaţie în toate ministerele.

Preşedintele Medvedev a explicat că jurnaliştii nu trebuie să aştepte acum de la el „anunţuri interesante”, întrucât viaţa politică „nu e doar show, chiar deloc show”, ci e o „muncă destul de grea, care se subordonează unor tehnologii determinate”. „În această situţie nu a mai rămas mult de aşteptat”, a adăugat Medvedev.

Dmitri Medvedev a susţinut prima sa conferinţă de presă ca pe ultima, titrează Vedomosti. Conferinţa a avut un „format străin”, a fost una stranie: nici bilanţul nu şi l-a prezentat, nici proiectele nu şi le-a anunţat, notează publicaţia.

Fostul preşedinte Vladimir Putin, când a susţinut conferinţa după trei ani de mandat, pe 20 iunie 2003, a vorbit despre deciziile importante pe care le-a luat, a făcut multe promisiuni şi a folosit de 26 de ori viitorul „vom” (face, realiza – n.r.). Medvedev acum – doar de 13, contabilizează cotidianul financiar, semnalând că actualul preşedinte nu a prezentat noi iniţiative.Conferinţa a avut efectul aşteptărilor înşelate, mai comentează publicaţia.

Nezavisimaia Gazeta apreciază că liderul de la Kremlin a dat răspunsuri sincere, că, în calitate de moderator al conferinţei, alegea la întâmplare jurnaliştii care ridicau mâna pentru a-i pune întrebări. A răspuns laconic şi onest la întrebarea dacă el consideră periculoasă eliberarea lui Hodorkovski. „La o întrebare scurtă, un răspuns scurt: N-ar fi absolut deloc periculoasă”.

Rossiiskaia Gazeta precizează că prima mare conferinţă a lui Medvedev a durat două ore şi 17 minute. Dmitri Medvedev stătea cu iPad-ul la o mică tribună, de unde alegea personal jurnaliştii din sală. Tematica a fost una variată: de la sistemul politic din Rusia, la politica internaţională şi la problema renilor nordici.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Lily spune

    DM este un tip inteligent, cu putere de decizie, bun pt pozitia de presedinte dar are un competitor cum nu multi au. Eu l-as vedea pe VP ca pe un mentor, un aliat si as prefera un joc corect .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.