Profitul Mol a crescut de patru ori datorită deprecierii forintului şi majorării preţului ţiţeiului

Profitul net al grupului energetic maghiar Mol a crescut de peste patru ori în primul trimestru din 2011 datorită performanţei solide în sectorul upstream, transmite Reuters.

În perioada ianuarie-martie 2011, Mol a realizat un profit net de 92,7 miliarde de forinţi (492,1 milioane de dolari), comparativ cu 19 miliarde de forinţi în perioada similară din 2010. Profitul este uşor sub estimările analiştilor – 95,5 miliarde de forinţi.

„Mediul extern a rămas favorabil pentru creşterea câştigurilor noastre în sectorul upstream. Preţul mai ridicat al ţiţeiului, împreună cu producţia noastră record de hidrocarburi, care a ajuns la 151.200 de barili pe zi, a făcut ca sectorul upstream să fie din nou principalul contributor la profitul din primul trimestru”, se arată într-o declaraţie a grupului energetic maghiar.

Citeste si:  Ungaria şi Rusia: o relaţie cu zdruncinături

Şi profitul operaţional pe segmentul downstream s-a îmbunătăţit, chiar dacă mediul operaţional în sectorul de rafinare a rămas „dificil”.

Profitul operaţional al Mol, excluzând elementele speciale, a urcat la 120,9 miliarde de forinţi în primul trimestru din 2011, comparativ cu 52,3 miliarde de forinţi în perioada similară din 2010.

Profitul operaţional al sectorului upstream, excluzând elementele speciale, a crescut cu 62%, la 87,5 miliarde de forinţi, din cauza majorării producţiei în Croaţia şi Siria, a preţului mai ridicat al ţiţeiului şi a deprecierii forintului faţă de dolar.

Citeste si:  Primarul Poteraş vrea să închidă toate magazinele "de vise" din sectorul 6

MOL Plc este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Grupul MOL derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume. MOL deţine cinci rafinării de mare complexitate în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. În România MOL deţine 126 de bezinării.

Citește și
1 Comentariu
  1. gabrielsn spune

    Profitul angajatilor la statiile de carburant din Romania A SCAZUT de patru ori…….EXCELENT!!!!??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata