„Am vrut să câştigăm timp”. O LICITAŢIE ACCELERATĂ, de 300 MILIOANE DE EURO, pentru TOŢI REGII ASFALTULUI

– „Regii asfaltului” şi-au împărţit o treime din străzile Capitalei. Timp de patru ani aceştia vor asfalta şi plomba gropi pe 202 străzi şi artere importante ale Bucureştiului. Valoarea totală a contractelor de intreţinere multianuală este de peste 300 de milioane de euro. Printre firmele care au câştigat licitaţia restrânsă accelerată organizată de Primăria Capitalei se numără Tehnologica Radion, Euro Construct Trading, Delta ACM sau Eurovia Construct.

Cinci pachete de străzi se vor asfalta cu 300 de milioane de euro

În luna decembrie, Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, a organizat o licitaţie restrânsă accelerată pentru încheierea a şase acorduri cadru de întreţinere multianuală a 202 străzi şi artere importante din Bucureşti.Licitaţia pentru un pachet a fost contestată, valoarea totală a contractului pentru cinci pachete de străzi, timp de patru ani, este de 1,7 miliarde de lei fără TVA adică 287 milioane de euro tot fără TVA.

Întrebată de ce a fost nevoie de o licitaţie restrânsă accelerată pentru încredinţarea unor contracte în valoare de peste 300 de milioane de euro, directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman a declarat pentru Gândul : ” Am vrut să câştigăm timp. Contractele vechi de întreţinere multianuală au expirat anul trecut în august. În decembrie am organizat licitaţia dar nu am luat în calcul şi contestaţiile. Sunt numai nişte acorduri cadru. Asta însemnă că în funcţie de starea drumurilor, de urgenţe şi banii pe care îi vom avea firmele vor executa lucrările. Până acum singura firmă cu care nu am lucrat este Swietelsky Construcţii Feroviare”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.