Apocalipsa se amână până la o nouă predicţie

Predicatorul american Harold Camping (89 de ani) din Oakland (California) care a prezis că sfârşitul lumii va veni sâmbătă, 21 mai 2011, în jurul 07:00 (ora Europei), se pare că a dat greş pentru a doua oară în cariera sa de prezicător, constată mass-media europene.

În conformitate cu această profeţie teribilă, oamenii urmau să dispară complet de pe pământ şi numai 2% ar fi avut şansa să ajungă în Rai, restul de 98% fiind condamnaţi la iad.

Predicatorul american susţinea că a calculat ziua Judecăţii de Apoi după Biblie, utilizând o schemă matematică proprie.

Astfel, el a ajuns la data de 21 mai 2011, în baza unor calcule care indică faptul că sâmbătă se vor împlini exact 722.500 de zile de la 1 aprilie anul 33 AD, când, susţine el, a fost răstignit Iisus. Potrivit concepţiei sale, cifra 722.500 a fost realizată prin multiplicarea a trei numere sacre (5,10 şi 17).

Anterior, predicatorul evanghelist din Oakland profeţise sfârşitul lumii pentru 6 septembrie 1996, dând vina ulterior pe nişte erori de calcul.

Predicţia actuală a fost însoţită de o campanie publicitară agresivă la nivel mondial, iar întreaga reţea internet a fost împânzită cu titluri care de care mai înspăimântătoare, ceea ce a determinat bisericile din mai multe ţări să se distanţeze de această predicţie şi să calmeze oamenii.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.