EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Bogdan Hossu: Unificarea în USL, bună ca mişcare politică, dar proastă ca şi consecinţă

Alierea PSD şi PNL în cadrul Uniunii Social Liberale nu a fost rea ca mişcare politică, dar „ca şi consecinţă este proastă”, având în vedere lipsa unui program concret de acţiuni care să vizeze măsuri alternative la cele luate de Guvern, a declarat, duminică, liderul confederaţiei sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, prezent la o întâlnire cu Tineretul Social Democrat (TSD).

„Unificarea în USL nu este decât un compromis politic ca să dea o alternativă. Ca şi mişcare politică nu a fost rea, dar ca şi consecinţă, după mine, este proastă. Pentru că m-aş fi aşteptat ca ei (Uniunea Social Liberală – n.r.) să scoată un program de acţiuni în care să spună: ‘eu aş fi făcut asta, asta şi asta’. Răspunsul care mi s-a dat a fost negativ, pe motiv că: ‘ne pune în practică propunerile’.

Cu atât mai bine, ca să le arătaţi că, chiar dacă eşti în Opoziţie, şi nu ai puterea, faptul că ai o gândire structurată este mai bun”, le-a spus Hossu, prezent la o dezbatere cu tinerii social-democraţi, în cadrul evenimentului „Zilele Porţilor Deschise la TSD”.

Liderul Cartel Alfa s-a arătat dezamăgit şi de faptul că, după asumarea legii Dialogului Social de către Guvern, nu a existat o reacţie concretizată printr-o moţiune de cenzură din partea Opoziţiei.

„M-a dezamăgit problema cu Legea Dialogului Social. În mod normal fiind vorba de o asumare a Guvernului ar fi trebuit să facă automat o acţiune politică printr-o moţiune. Toată lumea ştie că neavând majoritatea parlamentară, moţiunea nu trecea, dar acţiunea trebuia făcută ca să arate că nu sunt de acord cu politica Guvernului.(…)

Lăsarea în aşteptare fără o exprimare clară a opţiunilor duce la uitare şi la sancţionarea publică a structurilor. Lucru care s-a şi văzut prin căderea care s-a făcut în procentul de susţinere. Pentru că toată lumea avea speranţa că USL-ul este o alternativă la structură care să dea un nou sens dezvoltării în România. Un nou sens pe toate planurile. Cu regret, acest lucru nu s-a concretizat decât prin declaraţii publice la televizor şi fără nişte obiective clare care să fie propuse”, a concluzionat Bogdan Hossu.

Dezbaterea pe care acesta a avut-o cu tinerii din PSD s-a axat pe consecinţele adoptării noii legislaţii a muncii, Codul Muncii şi Legea Dialogului social, una dintre concluzii fiind aceea că astfel se încearcă desfiinţarea sindicatelor.

Ca argument, printre altele, Hossu a arătat faptul că în noua legislaţie privind piaţa muncii se limitează dreptul la grevă, acesta fiind prevăzut doar în cazul în care negocierile privind contractul colectiv de muncă nu au fost finalizate.

Timp de două zile, TSD a organizat ”Zilele porţilor deschise”, la sediul său central din Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata