Caii din Pădurea Letea vor rămâne într-o fermă la Urleasca

Caii semisălbatici aduşi din Pădurea Letea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, al căror traseu spre abator a fost întrerupt de poliţiştii brăileni pe DN 2B, în oraşul Ianca, vor rămâne într-o fermă din comuna Urleasca, până li se vor reface analizele de sânge.

Cabalinele, care au fost transportate 400 de kilometri fără apă şi mâncare, au fost salvate de la o moarte sigură de un echipaj al Poliţiei Rutiere Ianca, ce a stabilit că, deşi existau documente valabile de transport, provenienţă şi sănătate, animalele prezentau leziuni şi o stare vădită de iritare, nerespectându-se regulile speciale de transport privind hrana şi adăpatul.

Sesizaţi de urgenţă, voluntarii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au venit la faţa locului şi au fost nevoiţi să resusciteze o mare parte dintre cai, care se aflau într-o stare avansată de deshidratare, provocată de lipsa de apă şi de faptul că, pe perioada transportului, caii aproape au fost sufocaţi.

La recomandarea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila s-a luat măsura transportării cailor într-o fermă din localitatea Urleasca, loc stabilit de asociaţiile pentru protecţia animalelor, pentru a fi hrăniţi, adăpaţi şi îngrijiţi medical. La ferma de la Urleasca se află în prezent 48 de cabaline luate din Pădurea Letea.

Şeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a declarat, sâmbătă, că, în următoarele două săptămâni, caii vor fi supuşi unor analize medicale, iar în funcţie de rezultatele acestora cei bolnavi incurabil vor fi eutanasiaţi, o decizie agreată şi de asociaţiile pentru protecţia animalelor, iar celor sănătoşi li se vor căuta stăpâni.

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    la cai ar trebui sa li se dea drumul inapoi ,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.