EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Ce trebuie să faci ca să „prinzi” un job într-un proiect european pe un salariu minim de 1.000 de euro

– Febra proiectelor europene finanţate din fondurile pentru resurse umane a umplut site-urile de recrutare cu anunţuri de angajare pentru poziţii precum manager de proiect, expert implementare, responsabil financiar sau asistent de proiect în cadrul proiectelor finanţate prin programul de dezvoltare a resurselor umane POS DRU, care derulează în prezent peste 2.000 de proiecte în care sunt implicaţi 20.000 de oameni, scrie ZF.ro

În opinia lui Constantin Turmac, managing partner al firmei de consultanţă în accesarea de fonduri europene Compass Consulting, este recomandat ca aceia care vor să lucreze în proiecte europene să aibă cunoştinţe minime în management de proiect sau în achiziţii publice.

„În astfel de proiecte sunt indicatori foarte clari, iar atingerea lor trebuie dovedită prin acte. Dacă nu înţelegi de ce îţi trebuie cinci semnături şi o poză de grup ca dovadă că ai fost trainer la un curs, ţi se pare că cineva are ceva cu tine”, a spus Turmac. El a mai precizat că pentru proiectele europene ar trebui să se folosească în principiu angajaţi seniori, adică oameni care au lucrat în branşă de cel puţin 7-8 ani.

„Candidatul căutat pentru aceste poziţii trebuie să aibă profilul profesionistului care a mai lucrat în cadrul proiectelor europene, experienţă de minimum 3 ani în poziţii similare celor pentru care doreşte angajarea, capacitatea de rezistenţă sporită la stres, abilităţi de comunicare, dorinţa de a lucra în echipă şi existenţa anterioară a unui «track record» dovedit în realizarea implementării cu succes a unor proiecte finanţate din fonduri europene”, a mai spus Buturugă.

Specialiştii îi avertizează însă pe cei care vor să aplice pentru un astfel de job că trebuie să se asigure că sunt experţi în domeniul în care cere proiectul, pentru că fiecare proiect are o fişă a postului cu atribuţii specifice pentru fiecare specializare.

Spre exemplu, pentru un post de manager de proiect, candidaţii trebuie să fi absolvit un curs de manager de proiect dacă nu pot dovedi că au abilităţi de management dobândite prin experienţă.

„În ceea ce priveşte condiţiile de muncă, acestea sunt adaptate specificului proiectelor europene, care presupune existenţa unui contract individual de muncă, un program, în majoritatea cazurilor, full time, pentru că în cadrul firmei şi al proiectelor nu încurajăm implicarea simultană a angajaţilor proprii în implementarea proiectelor. Perioada contractuală este cuprinsă între 12 şi 24 de luni”, a mai spus Buturugă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata