Ioan Cindrea (PSD) despre crearea a 200.000 de noi locuri de muncă: O poveste, un neadevăr

Deputatul social-democrat Ioan Cindrea susţine că cele aproximativ 200.000 de contracte de muncă nou încheiate, anunţate recent de Guvern, sunt „o poveste, un neadevăr”.

„Vorbeşte premierul Emil Boc că s-au încheiat peste 200.000 de noi contracte de muncă. Este o poveste, un fals şi un neadevăr. Într-o economie dinamică, întotdeauna se încheie şi se desfac contracte de muncă. Ce se întâmplă acum este o propagandă ieftină.

Nu a crescut numărul locurilor de muncă, ci acestea sunt în descreştere. Prin aplicarea Codului muncii, contractele permanente s-au transformat în contracte pe durată determinată, iar o parte sunt efectul reluării unor activităţi sezoniere, în construcţii sau turism”, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, Ioan Cindrea.

El a spus că PSD efectuează o analiză a impactului pe care l-a avut asupra pieţei muncii şi a populaţiei noul Cod, precum şi pachetul de legi sociale emise de Guvern.

Ioan Cindrea, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, a precizat că, potrivit Eurostat, rata sărăciei s-a dublat în România, în ultimul an, de la 23 la sută la 46 la sută. El a susţinut că singura intenţie a autorităţilor, în domeniul protecţiei sociale, este aceea de a diminua cât mai mult banii care se alocă pentru asistenţa socială.

„Avem cea mai mică sumă alocată asistenţei sociale din Europa, respectiv 2,08 la sută din PIB, după ce s-a redus de la 2,86 la sută„, a spus Cindrea.

Deputatul PSD s-a întâlnit, sâmbătă, la Cluj, cu liderii formaţiunilor sindicale din regiunea de nord-vest şi cu reprezentanţii Departamentului Naţional pentru Politici Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă al PSD.

Citește și
2 Comentarii
  1. calin spune

    Ce TAMPENIE poate spune PSD-istul asta idiot. Cica contractele permanente s-au tranformat in contracte pe durata determinata. Nici un salariat care avea contract pe durata nedeterminata nu ar accepta asa ceva si, in plus, tranformarea asta nu aduce nici un beneficiu angajatorului. Adevarul este ca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, patronii s-au temut de sanctiunile introduse si le-au facut contract de munca celor care lucrau inainte la negru. PSD nu va recunoaste asta in ruptul capului, dupa ce au trambitat pe la tembeleviziuni impotriva noului Cod.

  2. unu spune

    Cindrea are perfecta dreptate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.