Ion Iliescu: Îmi manifest speranţa ca USL să asigure răsturnarea actualei puteri nepopulare

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că salvarea României „nu stă nici în monarhie, nici prin apelul la ‘o mână străină”, ci aceasta este datoria românilor şi a forţelor politice responsabile.

„Îmi manifest speranţa ca, până la urmă, PSD să se afirme ca atare, ca partid al celor mulţi, apărător al intereselor celor mai largi categorii de cetăţeni şi al societăţii româneşti în ansamblu, iar Alianţa USL să asigure răsturnarea actualei puteri antipopulare şi descalificate prin ineficienţa sa, deschizând calea unei construcţii veritabile a statului democrat pus în slujba celor mulţi şi a unei economii eficiente, folosind avantajele statutului de ţară membră a Uniunii Europene (nu cum se întâmplă acum, când am devenit noi contributori, susţinători ai UE, înglodaţi în datorii)”, afirmă Ion Iliescu pe blogul personal.

Liderul de onoare al PSD a criticat „meschinăria, fripturismul, egoismul, interesul îngust imediat” care domină comportamentul celor mai mulţi dintre cei care au pătruns în viaţa politica şi în ‘dregătoriile’ publice.

„După un început de relansare economică benefică ţării şi oamenilor, la început în perioada guvernării Văcăroiu, apoi, mai ales, în perioada guvernării Năstase, venirea la putere a Alianţei DA şi a preşedintelui Băsescu, cu promovarea unor măsuri antipopulare şi antisociale – ca legea restituirii de proprietăţi după principiul ‘restitutio in integrum’ şi cota unică de impozitare – au adâncit polarizarea socială, îmbogăţirea celor bogaţi şi sărăcirea accentuată a celor săraci – proces care s-a agravat şi mai mult prin măsurile de austeritate promovate de preşedintele Băsescu şi guvernul său, în ultimii doi ani”, mai susţine Ion Iliescu.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Revoltatul spune

    Ilici are experienta LOVITURILOR DE STAT asa ca nu e de mirare ca acum vrea sa o aplice din nou. Cum USLul este compus numai din criminali noi cei cu putin creier trebuie sa -i oprim
    Unde vrea acest animal cu miinile pline de sangele celor morti in 89 sa duca tara asta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.