EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Kirsten Dunst şi Jean Dujardin, recompensaţi cu premiile pentru interpretare, la Cannes

0

Actriţa americană Kirsten Dunst şi comediantul francez Jean Dujardin au fost distinşi cu premiile de interpretare duminică seară la Cannes, în timp ce „Polisse”, de Maiwenn (Franţa) a obţinut „Premiul Juriului” şi „Drive”, al danezului Nicolas Winding Refn, pe cel pentru scenografie, relatează AFP.

Actriţa americană Kirsten Dunst, de 29 de ani, a primit premiul de interpretare feminină pentru rolul de soţie depresivă din „Melancholia”, ultimul film al foarte controversatului regizor danez Lars Von Trier.

Francezul Jean Dujardin, de 38 de ani, a primit premiul de interpretare masculină pentru rolul din „The Artist”, alb-negru, despre filmul mut, al regizorului Michel Hazanavicius.

„Polisse”, de Maiwenn, o poveste despre violenţa asupra minorilor care urmăreşte viaţa cotidiană a unor poliţişti de la Brigada de protecţie a minorilor, a primit „Premiului juriului” la Cannes.

Marele Premiu al festivalului a fost acordat, ex-aequo, filmelor „Once upon in Anatolia”, al turcului Nuri Bilge Ceylan, şi „Le gamin au vélo”, al fraţilor belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne, deja de două ori laureaţi cu Palme d”or.

Premiul pentru scenografie fost atribuit regizorului danez Nicolas Winding Refn pentru „Drive”, film poliţist care se derulează la viteza de 100 km/h pe străzile din Los Angeles, cu actorul canadian Ryan Gosling.

Premiul pentru scenariu a fost acordat israelianului Joseph Cedar, pentru „Footnote”, iar distincţia Camera d”or producţiei „Las acacias”, a regizorului argentinian Pablo Giorgelli.

Nu în ultimul rând, premiul Palme d”or pentru scurtmetraj a fost acordat ucrainencei Marina Vroda pentru „”Cross Country””.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.