Marian Vanghelie efectuează o nouă vizită în SUA

O delegaţie de parlamentari şi europarlamentari ai PSD Bucureşti, condusă de preşedintele organizaţiei, Marian Vanghelie, efectuează de sâmbătă şi până pe 26 mai, o nouă vizită la Washington.

„Onorez invitaţia pe care am primit-o de la A.I.P.A.C., Asociaţia Evreilor Americani, unde, după cum ştiţi, participă şi domnul Netanyahu şi domnul Obama, şi alte întâlniri pe care le voi avea destul de importante.

Mă interesează întâlnirile cu agenţiile americane, care dau credite pentru societăţile comerciale, care pot să vină să investească”, a declarat, sâmbătă, Marian Vanghelie, pe Aeroportul „Henri Coandă”, înainte de plecarea spre Statele Unite, subliniind că un punct important al vizitei sale este găsirea de investitori pentru cartierul-eco din Ghencea.

Vanghelie a explicat că va avea o întâlnire şi la N.D.I. (National Democratic Institute), unde va discuta problema romilor din sectorul 5 al Capitalei.

Primarul sectorului 5 consideră că vizita sa în SUA pentru a căuta investitori este o chestiune de normalitate şi îi invită şi pe alţi politicieni români să facă acelaşi lucru.

„Eu cred că, într-un fel sau altul, colaborarea cu America să fie mult mai importantă de acum încolo, după tot ce se întâmplă cu scutul antirachetă. (…) În România tot glumim şi am rămas cu glumele.

Nu plec în America doar să mă plimb câteva zile. Sunt oameni serioşi, interesaţi să vină în România”, a mai spus Vanghelie.

Întrebat de ziarişti dacă sfârşitul lumii îl va prinde în avion, Marian Vanghelie a răspuns: „Înseamnă că voi fi printre puţinii care scapă”.

La finalul declaraţiei, jurnaliştii l-au întrebat dacă a mai exersat limba engleză, Vanghelie răspunzând: „Lăsaţi, asta e altă etapă”.

Delegaţia PSD, din care mai fac parte deputaţii Oana Niculescu-Mizil şi Georgian Pop, precum şi preşedintele Comunităţii Evreieşti din Bucureşti, Erwin Simsensohn, răspunde invitaţiei A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee) de a participa la lucrările „Policy Conference 2011”, conferinţă ce se desfăşoară sub patronajul preşedintelui SUA, respectiv a premierului israelian.

Cu prilejul vizitei, delegaţia va onora, în acelaşi timp, şi invitaţia expresă a N.D.I. (National Democratic Institute) pentru o dezbatere referitoare la implementarea politicilor pentru integrarea comunităţii rome.

Un alt scop principal este reprezentat de întâlniri cu mari companii americane, respectiv fonduri de investiţii guvernamentale, cărora le va fi prezentat proiectul eco-cartierului ANL Ghencea, care va fi realizat de Primăria sectorului 5, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu Ministerul Apărării Naţionale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.