Marko Bela: Ce bine că există un prinţ Charles, în sfârşit a spus cineva că Transilvania este un tezaur turistic

Vicepremierul Marko Bela, fostul preşedinte al UDMR, a salutat, vineri (20 mai), la Târgu Mureş, prezenţa în Transilvania a prinţului Charles, care a recunoscut, susţine el, valoarea turistică a zonei.

”Ce bine că există un prinţ Charles, în sfârşit a spus cineva că Transilvania este un tezaur turistic. Şi-a dat seama că este important să vii în Secuime ca turist, pentru un prinţ de Wales nu e aşa dezonorant să cumpere castele şi să locuiască în Ţinutul Secuiesc”, a spus Marko Bela.

În context, acesta a afirmat că secuii trebuie să îşi asume identitatea, însă nimeni nu trebuie să creadă că dacă e secui, nu e maghiar.

”Suntem şi secui, iar această identitate nu se poate înlocui. Nu trebuie ca cineva să creadă că e secui, şi nu maghiar.

Ţinutul Secuiesc trebuie să îşi arate propria identitate, propria faţă, să fie ridicat din punct de vedere economic şi identitatea secuiască să fie prezentă”, a spus Marko Bela, la şedinţa de constituire a Consiliului Administrativ ”Ţinutul Secuiesc” al Uniunii.

Acesta a subliniat că prin Consiliul Administrativ ”Ţinutul Secuiesc” este constituit în spiritul sloganului ”Nu suntem la fel, dar ţinem laolaltă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.