Mircea Banias susţine că DNA şi Parchetul au greşit şi de această dată în ceea ce-l priveşte

0

Senatorul PDL, Mircea Banias, a susţinut luni (23 mai), într-o declaraţie de presă, că „va fi demonstrat că Parchetul General şi DNA au greşit” în ce priveşte acuzaţiile împotriva sa de trafic de influenţă.

El a adăugat că nu doreşte să îi fie pusă sub semnul întrebării cariera de om politic, fiindcă „este uşor să distrugi imaginea unui om”.

„E o situaţie într-adevăr stranie pentru mine, pentru că nu de mult am mai trecut printr-o situaţie similară Parchetul şi Departamentul Anticorupţie au recunoscut că a greşit în ceea ce mă priveşte. Din păcate, greşeşte din nou şi acest lucru va fi demonstrat.

Trăim într-un stat de drept şi instituţiile trebuie să îşi facă datoria, dar în conformitate cu legile care sunt în vigoare. Mă gândesc că e foarte uşor să distrugi imaginea unui om şi foarte greu să o repari.

Când e de distrus o imagine sunt foarte mulţi cei care concură, când trebuie să o repari eşti lăsat singur. Nu merit să fie pusă sub semnul întrebării cariera mea politică. Am o datorie faţă de alegătorii care m-au trimis în Parlament”, a declarat acesta.

Banias a susţinut că nu intenţionează să depună nici un fel de plângere în cazul în care se va dovedi că Parchetul General „a greşit faţă de el”.

Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze din PDL, pentru a intra în rândurile Opoziţiei, senatorul democrat-liberal a precizat că întotdeauna a respectat direcţia impusă de partid, adăugând că a ajuns parlamentar prin votul oamenilor din colegiul în care a candidat şi nu prin voinţa PDL.

„Eu am fost un parlamentar PDL conştiincios, care şi-a respectat angajamentele luate faţă de partid. Eu am susţinut întotdeauna Guvernul şi am votat aşa cum ne-a dictat partidul. Pe de altă parte, nu partidul m-a trimis în Parlament, ci oamenii pe care îi reprezint”, a susţinut acesta.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.