Nokia face senzaţie. Telefonul mobil depăşeşte bujia şi ajunge primul produs de export al României

– Seturile de fişe de bujii care, de mulţi ani, erau pe primul loc în topul exporturilor au căzut pe 3. Pe locul 9 şi nou intrate în top sunt monitoarele LCD

În topul produselor româneşti vândute în afara ţării s-a făcut, în acest an, o rocadă majoră. După ce ani de zile autovehiculele sau părţi ale autovehiculelor au purtat trena exporturilor începutul lui 2011 a făcut din telefonul mobil cel mai exportat produs al ţării, scrie Money.ro.

Faţă de anul trecut exportul de telefoane mobile aproape s-a dublat ajungând la 300 de milioane de euro, în primele două luni ale anului, ultima perioadă pentru care Institutul de Statistică are date diseminate. Această evoluţie bună poate fi pusă pe seama producţiei sporite de la fabrica Nokia de la Jucu, Cluj fără a pierde din vedere vânzările de celulare care sunt doar asamblate în România din componente importate.

Cele mai importante pieţe de export pentru celularele româneşti sunt Ungaria, Rusia şi Emiratele Arabe Unite.

Seturile de fişe de bujii care, până anul trecut, erau, constant, pe primul loc la exporturi au căzut pe locul trei cu o valoare vândută de 265 de milioane de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.