Păreri împărţite la lansarea albumului cântăreţei Lady Gaga

La trei ani după lansarea primului ei album, Lady Gaga, extravanganta cântăreaţă pop, scoate un nou album. Chiar dacă va fi din nou în fruntea clasamentelor vânzărilor de discuri, criticii afişează un entuziasm moderat, scrie AFP.

Şi cum Lady Gaga, 25 de ani, a făcut numai lucruri ieşite din comun, „Born This Way” s-a lansat mai întâi prin intermediul jocului „Farmville”, pe care internauţii îl practică de zor pe Facebook. Lansarea oficială este prevăzută pentru luni, dar maşina de promoţie merge din plin de ceva vreme. În luna februarie, la Premiile Grammy, Lady Gaga a apărut pe scenă ieşind dintr-un ou translucid şi a interpretat o piesă de pe album.

În trei ani de carieră, Stefani Joanne Angelina Germanotta a vândut 15 milioane de albume şi 51 de milioane de single-uri în toată lumea. A câştigat cinci premii Grammy şi a intrat pe lista celor mai influente 100 de personalităţi alcătuită de revista Time.

Admiratorii ei o compară cu Madonna sau cu David Bowie, deşi n-a scos decât un album şi un minialbum, „The Fame Monster”.

Părerile celor care au ascultat „Born This Way” sunt împărţite. The Guardian consideră că Lady Gaga este „cea mai deconcertantă şi incredibilă cântăreaţă de pe planeta pop”. Entertainment Weekly, „biblia” în domeniu, apreciază că albumul nu este decât „un amestec neconsistent de tehno-pop glacial”.

Los Angeles Times scrie la rândul său: „Se poate spune orice despre Lady Gaga, dar subtilitatea nu este punctul ei forte. Mesajul ei nu este delicat, felul în care se îmbracă nu este delicat şi, încă şi mai important, estetica ei nu este delicată.”

Artista originară din New York rămâne o artistă în lucrul cu reţelele sociale şi în crearea unei legături strânse cu fanii ei. Lady Gaga este prima persoană „urmărită” de peste 10 milioane de internauţi pe Twitter şi prima artistă care a depăşit un miliard de vizionări pe YouTube. A ştiut cum să fie acceptată rapid de marea familie a artiştilor pop.

În aprilie, Elton John şi partenerul său, David Furnish, au ales-o pe Lady Gaga naşă a bebeluşului lor. Nici politica n-o lasă rece: în noiembrie, s-a pronunţat public pentru abrogarea legii care interzice homosexualilor să slujească în armata americană.

„Dacă Lady Gaga şi-ar fi petrecut tot atâta timp să împingă mai departe frontierele muzicale cât pentru a vorbi despre subiecte sociale, +Born This Way+ ar fi fost mai bun”, scrie, acid, Los Angeles Times.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.