EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Premiu la Cannes pentru căţelul Uggy din filmul „The Artist”

0

Uggy, căţelul din „The Artist”, filmul mut în alb-negru al lui Michel Hazanavicius, cu Jean Dujardin, care figurează în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, a primit vineri Palm Dog, un premiu ce recompensează cel mai bun câine dintr-o peliculă din competiţie, informează AFP.

Creat în 2001 de ziaristul britanic Tobby Rose de la The Guardian, premiul nu este oficial, dar se bucură totuşi de atenţia criticilor. Uggy, adorabilul căţel din „The Artist”, complicele lui Jean Dujardin, a fost ales în unanimitate de un juriu format din critici, care au considerat că „alergatul său este perfect”.

Partenerul patruped al lui Jean Dujardin este deja un obişnuit al comediilor (are la activ 12 filme), care ştie să sune la poliţie sau să meargă pe skateboard. „Dacă-i dai doi hot-dog, obţii tot ce vrei de la el”, a spus Jean Dujardin.

Kate Muir, ziaristă la Times (Londra), consideră că Palm Dog a răsplătit în acest an „una din cele mai bune prestaţii din întreaga istorie a acestui premiu”, adăugând că Uggy este „un terrier cuceritor”.

A fost premiat şi un alt prieten necuvântător al omului: căţeluşa fără stăpân Laika din filmul „Le Havre” de Aki Kaurismaki. Naşa Palm Dog din acest an este actriţa Tilda Swinton. De altfel, întreg juriul a salutat „puternica prezenţă canină din selecţia oficială”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.