Prinţul Charles ar vrea ca Guvernul României să protejeze tradiţiile rurale, odată cu proiectele de dezvoltare

Prinţul Charles de Wales i-a spus premierului român Emil Boc, vineri, la Palatul Victoria, că trebuie asigurat un echilibru între păstrarea tradiţiilor româneşti şi proiectele de dezvoltare, a informat Biroul de presă al Guvernului. Moştenitorul tronului Marii Britanii efectuează o vizită privată în România.

„Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, a apreciat potenţialul turistic al zonelor rurale din România, subliniind că trebuie asigurat un echilibru între păstrarea tradiţiilor şi proiectele de dezvoltare, pentru beneficii durabile atât în plan economic, cât şi în plan social”, se arată în comunicatul Guvernului.

La rândul său, Emil Boc i-a mulţumit prinţului Charles pentru implicarea sa activă în promovarea mai multor proiecte de dezvoltare rurală în România şi a menţionat că valorificarea atât a potenţialului agricol, cât şi a celui turistic şi cultural al comunităţilor locale se numără printre obiectivele pe care Guvernul şi-a propus să le atingă folosind fondurile structurale şi cadrul oferit de Strategia UE pentru Regiunea Dunării, a menţionat sursa citată.

Principalul subiect abordat în cadrul întrevederii de la Guvern a vizat implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în zona rurală din România, fiind subliniat rolul important pe care îl joacă Secretariatul pentru Dezvoltare Durabilă, care funcţionează în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

La întrevedere au mai participat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, Ioana Muntean, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, şi Luminiţa Odobescu, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Din delegaţia britanică au mai făcut parte Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Justin Mundy, director executiv al Compartimentului Internaţional pentru Sustenabilitate al Fundaţiilor ASR Prinţul de Wales, şi Jeremy Staniforth, înaltul reprezentant pentru dezvoltare durabilă al Guvernului României şi consilier pentru România al prinţului Charles.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.