Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva senatorului PDL Mircea Banias

Senatorul PDL Mircea Banias a confirmat luni, când a ieşit din sediul DNA, că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pe numele său pentru acuzaţia trafic de influenţă.

„Am înţeles că a început urmărirea penală împotriva mai multor persoane, inclusiv a mea, pentru trafic de influenţă. E o anchetă care îi priveşte pe vameşi. Se vehiculează şi numele meu, dar vă spun ce le-am spus şi eu: nu are nicio legătură cu activităţile pe care le-au desfăşurat vameşii din Constanţa”, a declarat Mircea Banias.

El a spus că îl cunoaşte pe secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu, şi că au împreună o firmă la care deţin părţi sociale, însă niciunul nu este administrator al societăţii respective.

Mircea Banias a afirmat că nu are nicio atribuţie şi nicio responsabilitate în ceea ce priveşte sistemul vamal din România.
„Fratele meu face parte dintr-o organizaţie pe care a înfiinţat-o împreună cu mine, de promovare a porturilor, dar din care m-am retras în urmă cu doi ani de zile”, le-a declarat Banias ziariştilor prezenţi la DNA.

Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus luni dimineaţă la sediul DNA central din Bucureşti pentru audieri, el fiind cercetat, potrivit unor surse judiciare, în dosarul de contrabandă şi evaziune fiscală în care procurorii anticorupţie au efectuat zeci de percheziţii în Constanţa şi Bucureşti.

Reprezentanţii DNA au declarat că acţiunea se desfăşoară sub coordonarea procurorilor anticorupţie şi vizează Vama Constanţa Sud Agigea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.