EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Reconstrucţia Japoniei după cutremur ar putea costa până la 184 de miliarde de dolari

0

Ministrul economiei din Japonia, Kaoru Yosano, a declarat duminică că guvernul nipon ar putea fi nevoit să cheltuie între 10 şi 15 trilioane de yeni (184 de miliarde de dolari) pentru reconstrucţia ţării după seismul urmat de tsunami din martie care a devastat nord-estul arhipelagului, relatează Reuters.

Guvernul ar putea fi nevoit să emită obligaţiuni pentru a suporta costurile a admis oficialul citat, dar a precizat că acesta trebuie să găsească şi căile de a răscumpăra sumele împrumutate astfel.

‘Îi înţeleg pe cei care susţin că este nevoie să emitem obligaţiuni pentru reconstrucţia de după cutremur. Dar nu trebuie să împrumutăm necugetat, fără să ne gândim cum vom putea da banii înapoi’, a spus Yosano într-un program de televiziune.

‘Dacă va fi să emitem obligaţiuni pentru reconstrucţie, trebuie să decidem mai întâi în câţi ani vom da banii înapoi şi cum vom face acest lucru. Acest lucru este important pentru menţinerea încrederii pieţei în statul fiscal japonez’, a adăugat el.

Pagubele provocate de cutremur au împins Japonia în recesiune, economia contractându-se mai mult decât se anticipa în primul trimestru al anului, tendinţă care se va menţine se pare şi în lunile aprilie-iunie.

Guvernul nipon a reuşit să obţină acordul parlamentului la începutul lunii pentru o suplimentare de buget de 4.000 miliarde de yeni pentru suporta costurile imediate ale tragediei.

În prezent, cabinetul de la Tokyo face planuri pentru a doua suplimentare de buget, deşi parlamentarii nu s-au pus încă de acord asupra modului în care vor acoperi cheltuiala, notează Reuters.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.