Senatorul PDL Mircea Banias a ajuns la DNA

Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus luni dimineaţă la sediul DNA central din Bucureşti, el fiind cercetat, potrivit unor surse judiciare, în dosarul de contrabandă şi evaziune fiscală în care procurorii anticorupţie au efectuat zeci de percheziţii în Constanţa şi Bucureşti.

El a fost adus la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie cu acest caz.

Poliţiştii şi procurorii efectuează luni dimineaţă mai multe percheziţii în Constanţa şi Bucureşti, într-un dosar privind infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală.

Reprezentanţii DNA au declarat că este o acţiune în desfăşurare, sub coordonarea procurorilor anticorupţie şi vizează Vama Constanţa Sud Agigea.

Conform acestora, printre persoanele vizate se află senatorul PDL Mircea Banias şi secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, dar şi doi şefi de vămi.

Senatorul Mircea Banias a negat efectuarea unei percheziţii la domiciliul său din Constanţa, luni dimineaţă, la prima oră, de către reprezentanţii DNA Bucureşti.

„La mine acasă nu s-a prezentat nimeni cu niciun mandat de percheziţie nici în dosarul returnărilor de TVA, nici în altă cauză. Pot doar să vă spun că am primit o citaţie pentru luni, la sediul DNA Bucureşti”, a declarat el.

În schimb, secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, a declarat  că, într-adevăr, o echipă de investigatori ai DNA Bucureşti s-a prezentat luni dimineaţă, la ora 6,30, cu mandat de percheziţie, la reşedinţa sa.

„Pot doar să confirm percheziţia şi nu comentez nimic mai mult”, a afirmat Mironescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.