Tânărul monarh al Bhutanului se căsătoreşte cu o fată din popor

Încoronat în 2008, regele în vârstă de 31 de ani al regatului himalayan Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, şi-a anunţat supuşii asupra căsătoriei cu o tânără simplă din popor, în prezent studentă /21 de ani/, relatează sâmbătă (21 mai 2011)  ziarul local Kuensal, preluat de RIA Novosti.

„În ciuda tinereţei, ea are un suflet bun, este deschisă şi prietenoasă. Am decis ca nunta să aibă loc anul acesta”, a afirmat vineri tânărul monarh în deschiderea sesiunii parlamentului.

Aleasa inimii regelui din Bhutan provine dintr-o familie obişnuită şi studiază la Regents College din Londra. Tânărul monarh, profund venerat de poporul său, a studiat de asemenea în Marea Britanie şi are un doctorat în ştiinţe politice la Universitatea din Oxford.

În 2006, cu doi ani înainte de încoronarea sa oficială, tatăl său, regele-reformator Jigme Singye Wangchuck i-a predat de bună voie frâiele puterii, iniţiind un proces de democratizare a ţării, care a culminat cu transformarea monarhiei absolute într-una constituţională.

În 2008, în acest mic regat budist, situat la poalele munţilor Himalaya, au avut loc primele alegeri democratice în camera inferioară a parlamentului, câştigate fără drept de apel de partidul monarhist.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.