Victor Ponta: Traian Băsescu şi Dinu Patriciu sunt oamenii aceleiaşi generaţii; trebuie să dăm pagina

Traian Băsescu şi Dinu Patriciu sunt oamenii aceleiaşi generaţii, a declarat, duminică (22 mai) , într-o conferinţă de presă, Victor Ponta, precizând că programul economic pe care Uniunea Social Liberală îl va prezenta vinerea viitoare va propune o altfel de societate şi o altfel de economie, care să îndrepte ceea ce s-a făcut rău în ultimii 20 de ani în România.

Întrebat cum răspunde atacurilor pe care Dinu Patriciu le-a lansat la adresa sa în presă, preşedintele PSD a declarat că nu va comenta în niciun fel, precizând însă că „Traian Băsescu şi Dinu Patriciu sunt, de fapt, oamenii aceleiaşi generaţii”.

„Ar trebui să spun: ‘Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu !’, dar pentru că vreau să arăt că pot să fiu un politician mult mai serios decât Traian Băsescu, vreau să spun că Traian Băsescu şi Dinu Patriciu sunt, de fapt, oameni ai aceleiaşi societăţi, ai aceleiaşi generaţii.

Unul dintre ei a ajuns în vârful politicii speculând tot ce a fost mai rău în ultimii 20 de ani în România. Dinu Patriciu ştiu că a avut relaţii foarte bune şi cu Guvernul PSD şi cu Guvernul PNL şi că a devenit un foarte important om de afaceri tocmai în aceeaşi perioadă.

Pentru mine preocuparea principală este ca ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani să fie o lecţie şi să înţelegem că trebuie să dăm pagina. Şi după domnul Băsescu, şi după oamenii de afaceri care au devenit mari liberali sau capitalişti făcând afaceri cu statul şi cred că trebuie să dăm această pagină”, a declarat Victor Ponta.

În context, liderul PSD a mai afirmat că programul economic pe care Uniunea Social Liberală îl va prezenta săptămâna viitoare va propune un tip de economie, de societate, în cadrul căreia oameni de afaceri de tipul lui Dinu Patriciu nu se vor mai regăsi.

„Cred că trebuie să trecem de cei 20 de ani ai domnului Brucan care, iată, se prelungesc dincolo de limita strict de 20. Obligaţia domnului Antonescu şi a mea, a Uniunii Social Liberale, este tocmai să schimbe ceea ce a fost rău în aceşti 20 de ani.

Programul pe care o să-l prezentăm vineri va da răspunsuri, din punctul nostru de vedere, şi va face propuneri pentru o altfel de economie şi o altfel de societate. În acel gen de economie şi de societate, pe care încercăm să le construim, cred că nici oameni de afaceri de genul domnului Patriciu nu se vor mai regăsi”, a declarat preşedintele PSD

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.