725 milioane euro disponibili pentru proiectele din energie în 2011

0

Suma de 725 milioane euro este disponibilă pentru cofinanţarea proiectelor din energie, în 2011, cea mai mare concurenţă fiind înregistrată pe segmentul energiei din surse regenerabile, a declarat marţi (24 mai), la o conferinţă pe tema fondurilor europene, directorul Direcţiei de Politici Energetice din Ministerul Economiei, Alexandru Săndulescu.

„725 milioane euro sunt disponibili pentru cofinanţare de proiecte. Cea mai mare concurenţă o avem pe zona de energie din surse regenerabile”, a afirmat Săndulescu.
Oficialul MECMA a precizat că în anul 2010 au fost înregistrate 419 solicitări, în valoare de două miliarde euro.

„Au fost 419 solicitări, în valoare de două miliarde de euro, în 2010. Avem o cerinţă extrem de ridicată pe acest sector (energie din surse regenerabile), spre deosebire de zona de eficienţă energetică, unde anul trecut am avut cereri de cofinanţare de 60 milioane euro”, a adăugat Săndulescu.

Acesta a menţionat că ghidurile solicitanţilor sunt revizuite periodic pentru o accesare mai rapidă a fondurilor europene.

„Revizuim de fiecare dată ghidurile solicitanţilor pentru a reduce pe cât posibil cerinţele pe care cei care vor să acceseze fonduri europene să le poată depăşi mai uşor”, a pus reprezentantul MECMA.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.