EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Anne Sinclair, sprijinul lui DSK

0

Când săptămâna trecută judecătorul Michael Obus i-a acordat libertatea pe cauţiune lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al FMI şi-a întors privirile spre public: în primul rând se afla soţia sa, Anne Sinclair, care zburase cu avionul de la Paris, la New York.

DSK a ridicat mâna, a salutat şi a zâmbit pentru prima dată, de la scandalul în care este implicat. Presa americană s-a întrebat atunci cine este acea brunetă îmbrăcată în sacou negru care, imediat după incident, fusese sunată de soţul ei şi care o avertizase: „Ceva grav s-a întâmplať, notează luni (23 mai 2011) ziarul El Pais.

Anne Sinclair este nepoata unuia din cei mai mari comercianţi de artă din lume, Paul Rosenberg, prieten şi agent de vânzări al lui Picasso, Matisse sau Braque, între alţii.

În al doilea război mondial, Rosenberg a fugit la New York lăsându-şi impresionanta colecţie de artă ascunsă în trei locuri. După victoria aliaţilor, a reuşit să şi-o recupereze aproape integral. Această comoară, estimată la sute de milioane de euro aparţine acum în exclusivitate nepoatei. Anne Sinclair este născută la New York şi crescută la Paris, are dublă naţionalitate, este bilingvă şi a fost ziaristă vedetă a principalului post de televiziune în anii 80.

Ea a intervievat în emisiunea sa, ” 7 sur 7″, o întreagă pleiadă de personalităţi plitice, cu excepţia ultranaţionalistului Jean-Marie Le Pen, pe care această evreică, fiică a Rezistenţei şi simpatizantă a stângii franceze a refuzat constant să-l invite.

În 1999, s-a căsătorit cu Strauss-Kahn formând un cuplu atipic: ea venea cu doi copii din căsătoria anterioară, el cu patru din cele două căsnicii anterioare. Mereu a sprijint aspiraţiile police ale ambiţiosului ei soţ, l-a disculpat public de infidelitatea cu economista unguroaică care, în 2008, a fost pe punctul de a-l costa postul de director al FMI şi era dispusă să-şi pună la bătaie averea pentru a-i susţine anul viitor candidatura la preşedinţia Republicii.

Acum va fi nevoită să o utilizeze în alte scopuri: pentru apărarea lui Strauss-Kahn şi pe cheltuielile de şedere ale acestui deţinut de lux hiper supravegheat care va rămâne mai multe luni la New York în aşteptarea unui proces, în care riscă 73 de ani de puşcărie.

Ziarul Le Figaro calculează că aceste cheltuieli se vor ridica la între 2 şi 3 milioane de dolari, în afară de cauţiune, iar garanţia bancară la cinci milioane de dolari. Fostul director al FMI va locui într-un apartament supravegheat 24 de ore din 24, de camere, cu agenţi înarmaţi la uşă şi o brăţară electrică la gleznă. Nu va putea să iasă decât dacă cere voie cu şase ore în prealabil pentru a merge la doctor, la tribunal sau la sinagogă.

Pot să-l viziteze patru persoane pe săptămână, pe lângă familie. Totul pe cheltuiala lui Strauss-Kahn sau a soţiei, care vor suporta, de asemenea, onorariul avocaţilor cei mai scumpi din New York, William Taylor şi Benjamin Brafman.

Aceştia, la rândul lor vor angaja – tot pe cheltuiala lui DSK, evident – celebra firmă de detectivi particulari new-yorkezi White Post Solutions pentru a scurmoni în viaţa privată a cameristei de hotel care a făcut denunţul, precum şi în cea a familiei, amanţilor, prietenilor sau duşmanilor ei, în căutarea celui mai mic detaliu pentru a-i discredita mărturia.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.