Autosuspendarea din partid a lui Mircea Banias este necesară, în cazul unui probatoriu solid, declară T. Baconschi

0

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a declarat, luni seară, la TVR, că autosuspendarea din rândurile partidului a senatorului Mircea Banias „este necesară” în cazul unui probatoriu solid al DNA în ceea ce îl priveşte, însă suspendarea nu este soluţia pentru acei membri care sunt numai în faza de cercetaţi de către procurori.

„Partidul meu trebuie să-şi facă anticorpi pentru a scoate din sânul său orice element de corupţie pentru că asta exasperează, te trage în jos electoral (…) Şi în această privinţă, normal e să laşi justiţia să-şi urmeze cursul cum se spune (…)

Criteriile de integritate în mod cert o să devină un cod etic în PDL-ul post Convenţie, deja masa critică e obţinută în partid, cel puţin în conducerea partidului pentru că atunci când explodează petarde din astea, cu suspiciuni de corupţie, conflict de interese să nu mai existe niciun fel de convenienţe”, a spus Baconschi.

El a arătat că dacă Banias nu se va autosuspenda din PDL, rămâne de văzut ce va prevedea noul cod etic al partidului pentru aceste cazuri. „Trebuie să vedem sub ce formă, ce formă ia codul etic la care se lucrează acum, n-aş vrea să ne substituim justiţiei, să anticipăm .

Voi fi un apărător al prezumţiei de nevinovăţie pentru că ţara asta a trecut şi prin procese politice sau prin stalinism (…) În Comisia de etică statut şi litigii trebuie să fie luat orice caz de tipul ăsta şi pus sub lupă”, a spus Baconschi, amintind că în urmă cu câteva luni mai multe acuzaţii penale la adresa lui Banias au fost retrase.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL a arătat că în şedinţa BPN al formaţiunii de luni seara s-a discutat despre strategia de comunicare a partidului, un calendar şi criteriile pentru reevaluarea oamenilor PDL din deconcentrate şi agenţiile de stat, o strategie de interacţiune cu societatea civilă, care sunt necesare pentru ca PDL să refacă legătura cu electoratul său.

Întrebat despre numirea Cynthiei Curt, consilierul premierului Emil Boc, în funcţia de consul general al României la Barcelona, precum şi nominalizarea consilierului de la Palatul Cotroceni, Cătălin Avramescu, pentru funcţia de ambasador al României la Helsinki, ministrul de Externe a argumentat prin faptul că aceştia sunt personalităţi publice şi deţin cariere impresionante.

Pe de altă parte, el a subliniat că în calitatea sa de şef al diplomaţiei a avut tensiuni cu PDL pentru că a refuzat diverse propuneri de detaşări sau trimiteri la post. „Eu am avut tensiuni cu PDL pentru că nu am preluat orice sugestie, rezolvă-mi-l pe ăsta, plasează-mi-l pe ăla (…) Au fost propuneri de detaşări, trimiteri la post, pe care le-am refuzat”, a spus Baconschi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.