Cea mai mare expoziţie florală şi de amenajări peisagistice din lume în Chelsea

Cea mai mare expoziţie florală şi de amenajări peisagistice din lume se deschide marţi (24 mai 2011) în parcul Spitalului Regal din cartierul londonez Chelsea, relatează media britanice şi internaţionale.

Anul acesta, pe o suprafaţă de 45 mii de metri pătraţi vor fi prezentate 17 modele de grădini, amenajate de renumiţi designeri de amenajări peisagistice, 15 modele de minigrădini, precum şi alte 600 de standuri.

În mod tradiţional, expoziţia din Chelsea este un analog al spectacolelor haute-couture în floricultură şi design peisagistic, în cadrul căreia firme prestigioase din domeniu şi faimoşi designeri în amenajarea spaţiilor verzi prezintă noi soiuri de plante, noi concepte estetice, stabilind tendinţa în materie pe anul viitor.

Luni a avut loc o demonstraţie specială, cu caracter privat, pentru membrii familiei regale şi invitaţi celebri, între care actriţele Gwyneth Paltrow şi Helen Mirren. În timpul vizionării expoziţiei, regina Marii Britanii Elisabeta a II-a a primit în dar un nou sortiment de orhidee, numit în onoarea sa.

Printre participanţii din anul acesta se numără faimosul horticultor Sean Connolly, autorul aranjamentului floral de la recenta nuntă a prinţului William cu Kate Middleton. Designerul din Irlanda Diarmuid Gavin va prezenta o ‘grădină cerească’ asemănătoare ‘insulei zburătoare’ din filmul ‘Avatar’: plantele au fost sădite pe ansambluri speciale, suspendate în aer.

Unele aranjamente florale costă până la 100.000 de lire sterline (aproximativ 160.000 de dolari), ca de exemplu o sculptură sub forma unui chiparos, cu o înălţime de 3,5 metri, suflată în aur, care a costat 70.000 de lire sterline.

Toate aceste cheltuieli au fost suportate în goana după premiile râvnite la principalele cinci categorii şi 11 categorii speciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.