Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise

Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.

Conform proiectului legislativ, fumatul este interzis complet în spaţiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spaţiul este delimitat de un perete.

Iniţiatorul, deputatul PSD Manuela Mitrea, nu a admis niciun fel de excepţii sau derogări de la aceste reguli.

Membrii comisiei senatoriale au adoptat, însă, un amendament propus de senatorul PDL Tudor Udriştoiu, care prevede posibilitatea fumatului în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.

Tudor Udriştoiu a spus că dacă o astfel de lege „discriminatorie” va fi adoptată, el nu va mai putea veni la lucrările Senatului, cu toate că va încerca să treacă pe ţigări electronice.

Sancţiunile propuse în proiectul de lege pentru nerespectarea acestor prevederi vor atrage amenzi între 500 şi 5.000 de lei, care, potrivit unui amendament al comisiei, vor deveni venit la bugetul de stat destinat programelor de sănătate.

Proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

Citește și
1 Comentariu
  1. me spune

    Foarte tare, o lege care merita implementata…BRAVO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.