Glumele spun că Ben Laden s-ar fi predat singur, exasperat că soţiile nu se înţelegeau

Pe măsură ce oficialii pakistanezi află mai multe despre viaţa de zi cu zi în vila din Abbotabad în care a locuit Osama ben Laden alături de soţiile şi copiii săi, imaginea ce se conturează este mai mult cea a unui sitcom american prost decât o viaţă demnă de un geniu al terorii, scrie Daily Mail în ediţia de luni (23 mai 2011).

Ultimii cinci ani din viaţa lui Osama ben Laden par să fi fost marcaţi de certurile dintre neveste, de îngrijirea dificilă a copiilor, din ce în ce mai mulţi, totul în atmosfera claustrofobă a zidurilor de 18 inch şi a unei vieţi extrem de austere în care nu exista suficientă energie electrică.

Cele trei neveste care locuiau alături de liderul Al Qaida se acuză acum reciproc în custodie, în condiţiile în care cele două soţii mai în vârstă susţin că soţia cea mai tânără, Amal, l-a trădat pe Osama şi că relatările potrivit cărora aceasta ar fi încercat să îşi protejeze soţul, primind un glonţ în picior, sunt false.

Deşi complexul era relativ mare, adulţii şi copiii au fost îngrămădiţi în partea de sus a clădirii şi existau puţine şanse ca situaţia să se schimbe.

Potrivit lui Rehman Malik, ministrul pakistanez de interne, cea mai la modă glumă azi în Pakistan este că Ben Laden a chemat singur la locaţia sa CIA pentru că înnebunise timp de cinci ani cu atât de multe neveste şi copii.

Potrivit Daily Mail, cele două soţii mai în vârstă, Khairiah Husain Sabir, 62 de ani, şi Siham Abdula bin Husain, 54 de ani, au fost profund iritate de sosirea lui Amal, în prezent în vârstă de 28 de ani, şi extrem de critice cu privire la rolul pe care aceasta îl juca în viaţa lui ben Laden.

Cele două femei mai în vârstă trăiau la etajul al doilea al vilei, în timp ce Amal locuia la ultimul etaj. Potrivit mărturiilor, Osama şi-ar fi împărţit timpul între cele două etaje.

De asemenea, una dintre camerele vilei fusese transformată într-o sală de clasă pentru numărul tot mai mare de copii şi nepoţi.

Khairiah şi Siham susţin că nu Amal a fost cea care a încercat să-l apere pe ben Laden, ci că a fost un efort comun. Versiunea lor asupra evenimentelor pare să fie susţinută şi de echipa SEAL, care afirmă că atunci când echipa a ajuns la ultimul etaj în faţa lui Ben Laden se aflau două femei.

Potrivit Sunday Times, care citează un document al CIA, Amal ar fi dat naştere în acest an la „doi copii neidentificaţi”. De asemenea, potrivit lui Malik, Amal a dat naştere la gemeni în spitalul din Abbottabad.

Ben Laden s-a căsătorit cu tânăra yemenită Amal, în 2000, atunci când aceasta avea vârsta de 17 ani. După cât se pare, chiar şi mama lui ben Laden l-ar fi criticat pentru căsătoria cu o persoană atât de tânără, pentru că era evident că urma să nu se înţeleagă cu celelalte două soţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.