Graţian Gheţea: Vom vedea o creştere a creditării din a doua parte a anului

În România, vom vedea o creştere a creditării din a doua parte a anului, iar alegerea creditului nu va mai fi atât de importantă din punct de vedere al dobânzii deoarece atât la euro, cât şi la lei, valoarea acesteia va fi la niveluri asemănătoare, a declarat, marţi (24 mai), într-o conferinţă de specialitate, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor /ARB/

„Noi vrem să dăm credite. Personal, cred că activitatea de creditare se relansează în condiţiile în care în România avem primele semne de ieşire din recesiune. Stabilitatea veniturilor populaţiei va fi mai mare.

Suntem deja la al patrulea program Prima Casă, iar interesul este deja foarte mare. Avem proiecte de anvelopare a locuinţelor, pentru creditul ipotecar, credite pentru populaţie. Toate acestea, în partea a doua a anului lui 2011, vor începe să se mişte.

În România vom vedea o creştere a creditării, fără a ţinti valorile din 2007. Eu cred că foarte curând alegerea creditului nu va mai fi atât de importantă din punct de vedere al dobânzii pentru că la ambele valute vom avea niveluri asemănătoare”, a explicat Gheţea.

Marţi, la Bucureşti, se desfăşoară conferinţa cu tema „Finanţarea europeană – oportunitatea relansării economice„, în care sunt abordate subiecte ce vizează principalele probleme în accesarea fondurilor europene şi soluţiile pentru rezolvarea lor.

Evenimentul este organizat de grupul de presă Bursa, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.