Legea privind disponibilizările la MAI nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptată

Legea care prevede disponibilizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a întrunit marţi suficiente voturi pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor.

Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri.

În aceste condiţii, legea va fi rediscutată în sesiunea parlamentară următoare.

Înainte de acordarea votului, reprezentanţii Opoziţiei au intervenit pentru a-şi arăta dezacordul cu privire la acest proiect de lege, cerându-le deputaţilor să voteze împotrivă.

„Prin acest proiect se vor reduce 16.000 de posturi şi vă rog să votaţi împotrivă. Nu putem să spunem că România este o ţară sigură încât să se concedieze poliţişti şi jandarmi”, a spus liberalul George Scutaru.

Intervenţia sa a fost taxată de preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, care i-a reproşat lipsa de corectitudine şi încălcarea Regulamentului.

Social-democratul Eugen Bejinariu a precizat că PSD va vota împotriva proiectului de lege şi a criticat lipsa de la dezbateri a reprezentanţilor MAI.

Şi această intervenţie a fost criticată, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, solicitându-i preşedintelui de şedinţă să întrerupă accesul la microfon al celor care vorbesc în afara explicării votului.

În acest context, liberalul Mihăiţă Calimente a intervenit pentru a susţine că PDL este „campionul nerespectării procedurilor” şi a arătat că proiectul privind disponibilizările la MAI este neconstituţional, motiv pentru care PNL va vota împotrivă.

La dezbaterile din Camera Deputaţilor au participat şi câţiva sindicalişti din MAI, care au afişat mesaje precum „Parlamentari, nu disponibilizaţi siguranţa cetăţenilor!”.

Proiectul avea raport de adoptare din partea Comisiei de apărare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.