EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Ministrul Finanţelor: taxa auto trebuie să respecte deciziile forurilor internaţionale

0

Viitoarea taxă auto va trebui să respecte deciziile forurilor internaţionale, a declarat, marţi, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice.

„Sunt mai multe variante /ale taxei auto, n.r./. Ministerul Mediului trebuie să prezinte cea mai bună variantă şi decizia se va lua în Guvern. Eu spun că trebuie să luăm o decizie privind respectarea hotărârii CEDO, iar acesta este lucrul cel mai important pentru România. România trebuie să respecte hotărârile organismelor internaţionale.

Se fac analize legate de impact. România asigură surse pentru despăgubiri, poate să le eşaloneze”, a menţionat Ialomiţianu.

Întrebat când va demara a patra etapă a programului „Prima Casă”, oficialul MFP a precizat că stadiul demarării se află la nivelul aprobării ordinului care reglementează formularele necesare accesării fondurilor alocate.

„Sperăm ca astăzi să se publice ordinul prin care se aprobă toate formularele necesare pentru implementarea acestui proiect”, a spus ministrul Finanţelor.
Săptămâna trecută, Guvernul a anunţat că va modifica legislaţia privind taxa de primă înmatriculare auto în acord cu decizia Curţii Europene de Justiţie, iar cel mai probabil modificările vor fi adoptate în şedinţa din această săptămână.

Grupul interministerial de lucru privind taxa auto are în vedere posibilitatea modificării ariei de aplicare a taxei, precum şi a algoritmului de calcul al acesteia, în urma unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Ministrul a subliniat, însă, că hotărârea curţii de la Luxemburg nu are incidenţă directă asupra legislaţiei româneşti, în această fază.

În urmă cu o lună, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că taxa pe poluare instituită prin reglementarea română şi care se aplică vehiculelor la prima înmatriculare contravine dreptului comunitar.

Ministerul Mediului a susţinut însă că hotărârea instanţei europene nu se pronunţă asupra legalităţii întregului act normativ, ci dă numai o interpretare a unor prevederi.
Marţi, la Bucureşti, se desfăşoară conferinţa cu tema „Finanţarea europeană – oportunitatea relansării economice„, în care sunt abordate subiecte ce vizează principalele probleme în accesarea fondurilor europene şi soluţiile pentru rezolvarea lor.

Evenimentul este organizat de grupul de presă Bursa, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.