Răzvan Lucescu regretă retragerea lui Chivu de la naţională

Răzvan Lucescu, selecţionerul echipei naţionale de fotbal, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că regretă retragerea lui Cristian Chivu din prima reprezentativă a ţării.

”Îmi pare foarte rău pentru decizia lui Cristi Chivu de a se retrage din naţională. Este un jucător imens, un om de mare caracter, un exemplu pentru copiii şi juniorii de la noi din ţară. Este decizia lui, nu am decât să o respect.

A fost căpitanul echipei naţionale mulţi ani, am avut şi am un raport excelent în cei doi ani în care am lucrat împreună şi îmi pare rău pentru plecarea lui. E o pierdere pentru naţională, la fel cum a fost la vremea respectivă şi situaţia lui Rădoi”, a declarat Lucescu.

Antrenorul naţionalei a precizat că a avut mai multe discuţii cu Chivu pe această temă, dar nu a reuşit să-l convingă să se răzgândească. ”Discuţii cu Cristi am avut de mult timp privind renunţarea lui la echipa naţională. El ştie cel mai bine ce trebuie să facă, îşi cunoaşte foarte bine fizicul şi nu pot decât să-i respect decizia”.

Pe de altă parte, selecţionerul a ţinut să-i felicite pe Cristian Săpunaru, pentru câştigarea mai multor trofee cu FC Porto (campionat, Cupa Portugaliei, Europa League), şi pe Dorinel Munteanu, pentru titlul cucerit cu Oţelul Galaţi. ‘

‘Îmi pare bine că a reuşit să se impună acolo, sunt mândru că un jucător român, pe care l-am avut la echipa de club Rapid şi acum la naţională, face parte dintr-o formaţie care face istorie în Portugalia”, a spus selecţionerul. ”Îl felicit şi pe Dorinel Munteanu pentru câştigarea titlului cu Oţelul Galaţi.

O performanţă frumoasă, o performanţă a unei echipe mici, care a demonstrat pe parcursul acestui campionat că, prin seriozitate, prin organizare şi disciplină de club, se pot obţine performanţe deosebite. Experienţa lor din Champions League va fi unică, din care vor creşte jucători de valoare şi probabil vor ajunge să se impună şi la echipa naţională”, a adăugat Răzvan Lucescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.