Turismul românesc văzut de străini: „În unele regiuni, sunt puţine hoteluri şi acestea sunt modeste, este mai bine să te cazezi la localnici, în pensiuni”

Din cei 130.000 de francezi care se deplasează anual în România, mai puţin de 15.000 vin aici în scop turistic. Şi totuşi, România nu duce lipsă de atuuri naturale sau culturale, este concluzia tur-operatorului Amslav, specializat în Europa centrală, citat de site-ul tourmag.com în ediţia de duminică(22 mai 2011).

Geraldine Chachourine, directoare la Amslav, afirmă într-un interviu pentru site-ul menţionat că România figurează de şapte ani printre destinaţiile din Europa de Est şi Centrală promovate de agenţie. Amslav a editat în cursul acestui an un pliant dedicat în întregime României.

„Iniţiativa noastră are deja rezultate, dat fiind rezervările deja făcute. Vom depăşi probabil obiectivul de 300 de clienţi pe an pe care ni l-am fixať, a spus aceasta. Ea vorbeşte de mănăstirile pictate din Moldova, de bisericile din lemn din Maramureş care fac parte din patrimoniul UNESCO şi face recomandări în ceea ce priveşte cazarea.

În unele regiuni, sunt puţine hoteluri şi acestea sunt modeste, este mai bine să te cazezi la localnici, în pensiuni. (…) Mâncarea este sănătoasă şi variată, iar vinurile sunt de bună calitate. Propunem circuite de o săptămână şi avem şi o ofertă de week-end, de la Bucureşti până la Carpaţi”, adaugă oficialul de la Amslav.

În două staţiuni de la malul Mării Negre, firma franceză operează două hoteluri, căutate pentru tratament de cei de vârsta a treia. Cei care au fost deja acolo revin periodic şi chiar fac reclamă acestor tratamente aducând şi alţi clienţi, precizează Chachourine, adăugând că Amslav are în ofertă şi sejururi la munte, la Poiana Braşov, unde se schiază iarna şi se fac drumeţii vara.

Site-ul tourmag.com enumeră şi el câteva zone turistice de interes. Site-ul informează, de asemenea, despre prinţul Charles care este foarte atras de zona Transilvaniei unde, de altfel, şi-a cumpărat o proprietate şi vine regulat să stea. El s-a opus, alături de localnici, proiectului „Draculalanď, abandonat în final de investitori. Aşa că pasionaţii de legende vin tot la castelul Bran ca să descopere adevărata poveste a lui Vlad Ţepeş.

Sunt menţionate, de asemenea, bisericile fortificate construite de saşi, în Evul Mediu, castelul Peleş şi multe alte locuri pline de farmec.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.