ROMATSA aniversează 20 de ani de activitate

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) aniversează marţi 20 de ani de la înfiinţare, ce vor fi sărbătoriţi în cadrul unui eveniment la sediul instituţiei începând cu ora 10,30.

ROMATSA deţine un simulator 3D de trafic aerian pentru turnul de control, care funcţionează la Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi pe care administraţia speră să se antreneze controlorii din regiune.

Simulatorul, care reproduce toate condiţiile cu care un controlor se poate întâlni în turnul de control, a fost realizat cu 120.000 de euro de către ROMATSA, cu soluţii proprii, unul achiziţionat din afară fiind evaluat la peste un milion de euro.

ROMATSA estimează pentru 2010 un profit de circa şapte milioane de euro, societatea fiind finanţată prin sume ce provin din tarifele de control aerian în baza unui buget stabilit prin intermediul Eurocontrol, agenţia europeană de profil.

În 2009, compania a realizat venituri totale de 645,71 milioane lei în 2009, iar cheltuielile au fost de 621 milioane lei, investiţiile ajungând la 56,8 milioane lei.

Activitatea ROMATSA pe parcursul anului 2009 s-a înscris în eforturile pe termen mediu şi lung în vederea îndeplinirii cerinţelor aplicabile care derivă din pachetul legislativ privind Cerul European Unic.

În 2009, ROMATSA a realizat transferul activităţii de furnizare a serviciilor de trafic aerian aferente sectorului Bacău de la CDZ (Centrul de Dirijare a Zborurilor) Constanţa la CDZ Bucureşti, în luna noiembrie 2009.

De asemenea, în 2009, s-a urmărit dezvoltarea Proiectului Danube FAB pentru crearea unui bloc funcţional de spaţiu aerian între România şi Bulgaria. În acest context, Comisia Europeană a aprobat celor două state o asistenţă financiară în valoare de 2,51 milioane euro pentru fazele de pre-implementare a proiectului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.